Hoe schrijven mijn leestijd opslokt

Het is nu misschien nog niet echt opgevallen, maar volgens mij is dit de eerste week sinds ik blog dat er een hele week geen recensie is geplaatst. Ik ben geen hele snelle lezer, of nou ja ik lees best snel alleen de tijd die ik te besteden heb aan lezen is niet zo groot als het voorheen was. Werk, kinderen en het huishouden zorgen er voor dat ik mijn tijd op een andere manier indeel. Maar deze maand kwam daar nog iets ander bij: Schrijven.

Zoals jullie inmiddels al wel weten doe ik mee met NaNoWriMo, in één maand 50.000 woorden schrijven. Maar dat betekend dus dat de leestijd die ik heb vaak opgeslokt is door schrijven deze maand. Nu zou dat niet zo erg zijn als ik niet echt dikke boeken zou lezen, maar op de één of andere manier vind ik de donkere dagen ook wel de tijd om de wat dikkere boeken uit de kast te trekken. Dus lees ik minder boeken uit. Waar ik normaal minimaal 1 boek in de week lees, is dat nu gewoon minder.

Is dit heel erg? Op zich niet, het is ook goed om je aandacht soms eens wat te verschuiven naar andere dingen. Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik het begin te missen, even lekker met een boek op schoot op de bank relaxen. Dus wat dat betreft ben ik blij als ik het doel gehaald heb, dat betekend niet dat ik niet meer ga schrijven maar wel dat ik mijn tijd wat anders in ga delen. Waardoor ik hopelijk weer wat meer leestijd krijg.

Hoe is het voor jou? Heb jij wel eens periodes dat je minder leest?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

26 november 2015 at 11:11

Ik lees vooral minder als ik thuis zit.26 november 2015 at 11:33

Ik heb deze maand ook heel weinig boeken gelezen en ik doe niet eens mee aan NaNoWriMo. Op de één of andere manier kwam ik er gewoon echt niet aan toe.. Hopelijk wordt het in december weer wat beter 😉27 november 2015 at 19:41

Ik lees minder sinds ik frequenter ben gaan bloggen. Niet enkel het uitwerken van eigen blogposts, maar ook het up-to-date houden van social media en het lezen van anderen hun blogposts neemt heel wat tijd in beslag die ik vroeger aan lezen én knutselen zou hebben besteed. De afgelopen week kon ik gelukkig weer wat meer lezen vermits we vijf dagen naar Centerparcs gingen. Nu ja, we zijn er vanochtend al om 10u vertrokken dus eigenlijk is het eerder 3,5 dag. Maar in de periode heb ik wel enkele boeken kunnen lezen én dat deed me echt heel goed.27 november 2015 at 21:09

Dat komt dikwijls voor, net zoals ik periodes heb waarin de boeken niet aan te slepen zijn, zo snel ben ik er doorheen. Al moet ik toegeven dat dat sinds ik geen student meer ben toch een stuk minder is geworden. Er zijn nu zoveel andere dingen waar je je mee bezig dient te houden dat het lezen er dan jammer genoeg bij inschiet…Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste NaNoWriMo update

27 november 2015

%d bloggers liken dit: