Recensie: Liefdesbrieven aan de sterren van

liefdesbrieven 3Titel:  Liefdesbrieven aan de sterren
Auteur:
Ava Dellaira
Pagina’s:
384
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Luitingh-Sijthoff

Het verhaal:

Het begint allemaal met een opdracht voor Engels: schrijf een brief aan een overleden persoon…
Laurel kiest voor Kurt Cobain, omdat haar zus May gek was op zijn muziek. Net als May stierf hij jong. Na die eerste brief schrijft Laurel er nog veel meer aan dode sterren. Ze vertelt over haar leven op school, haar eerste verliefdheid en het verdriet om de dood van haar zus. Maar hoe kun je rouwen om iemand die je nog niet hebt vergeven voor wat zij heeft gedaan? ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Hoe vaak ik dit boek niet in mijn handen heb gehad en weer terug heb gezet in het Engels is niet meer op één hand te tellen. Toen zag ik dat hij ook in het Nederlands uit zou komen en zelfs in een prachtige hardcover editie besloot ik dat het nu toch echt tijd werd om het boek te kopen.

De reden dat het me wat tijd heeft gekost om dit boek te kopen was omdat het gehele boek in briefvorm is. Dat kan prachtig zijn, maar het kan ook heel erg tegenvallen. Maar gelukkig is dit boek echt prachtig. Het verhaal maakt je echt aan het lachen, aan het huilen, soms was ik boos maar ik heb vooral erg genoten.

Het verhaal is niet altijd chronologisch in grote lijnen wel, maar er zijn ook een aantal flashbacks in de brieven de ze schrijft. Langzaam aan ontdek je wat er gebeurt is en ook dat is erg mooi uitgewerkt. Net als de mensen in haar omgeving moet je als lezer ook echt even wachten tot ze er klaar voor is om je het verhaal te vertellen.

Nogmaals ik vond dit echt een heel mooi boek, het voelt echt een beetje aan als een boek dat ook in de jaren ’60 had kunnen afspelen. Het gaf me gewoon zo’n gevoel, er werd niet teveel gepraat over internet en mobieltjes.

liefdesbrieven 4

De personages:

Door de brieven die Laurel schrijft kom je veel te weten over haar maar ook over de mensen om haar heen.  Hoewel je iedereen leert kennen door de ogen van Laurel is het wel goed gedaan. Je krijgt stukje bij beetje meer achtergrond informatie over de karakters en de mensen om haar heen. Ik vond het een mooie manier om verschillende karakters in het verhaal te verwerken en ze te leren kennen.

Je merkt door het verhaal heen dat Laurel steeds veranderd, ze is echt nog op zoek naar haar eigen karakter. Door het boek heen zie je haar groei en hoe ze steeds maar zichzelf wordt.

De Schrijfstijl:

Doordat je eigenlijk continue brieven aan het lezen bent,  is het een hele andere schrijfstijl als je gewend bent. Maar als je daar eenmaal aan gewend bent dan leest het eigenlijk heel erg fijn, het voelt echt persoonlijk.

Een super mooi boek, als je nog twijfelt of je dit boek wil lezen kan ik maar één ding zeggen: Doen!

liefdesbrieven 1

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

8 december 2015 at 10:18

<3 Ben ook al heel benieuwd naar. Val ik in herhaling?8 december 2015 at 10:43

Klinkt als een goed boek, met, denk ik, een bijzondere verhaallijn. Toegevoegd aan mijn leeslijst.8 december 2015 at 19:53

Dit lijkt me absoluut een prachtig boek!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: