Recensie: Soundless van Richelle Mead

14Titel: Soundless
Auteur:
Richelle Mead
Pagina’s:
267
Taal:
Engels
Uitgever:
Razorbill

Het verhaal:

From Richelle Mead, the #1 internationally bestselling author of Vampire Academy and Bloodlines, comes a breathtaking new fantasy steeped in Chinese folklore.

For as long as Fei can remember, there has been no sound in her village, where rocky terrain and frequent avalanches prevent residents from self-sustaining. Fei and her people are at the mercy of a zipline that carries food up the treacherous cliffs from Beiguo, a mysterious faraway kingdom.

When villagers begin to lose their sight, deliveries from the zipline shrink and many go hungry. Fei’s home, the people she loves, and her entire existence is plunged into crisis, under threat of darkness and starvation.

But soon Fei is awoken in the night by a searing noise, and sound becomes her weapon.

Richelle Mead takes readers on a triumphant journey from the peak of Fei’s jagged mountain village to the valley of Beiugo, where a startling truth and an unlikely romance will change her life forever… ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Nadat ik Twilight had gelezen ging ik hongerig op zoek naar meer vampier boeken en kwam uit bij de Vampire Academy serie van Richelle Mead. De Bloodlines serie staat in de kast maar heb ik nog niet gelezen. Dus toen dit boek in de owlcrate zat was ik erg benieuwd. Het feit dat dit een fantasy verhaal is dat maar uit één boek bestaat was ook een pluspunt in deze tijd van series en trilogieën.

De verhalen die ik over dit boek hoorde waren gemixt, er waren mensen die enthousiast waren, maar er waren ook mensen die het helemaal niks vonden. Dus ik begon een beetje angstig aan dit boek, bang dat het niet aan mijn verwachtingen zou voldoen. Maar ik had het mis want ik behoor tot de groep mensen die dit boek dus wel heel erg leuk vinden.

Ik heb zelf nog niet zoveel verhalen met inspiratie uit één van de Oosterse landen gelezen dus dat was op zich al helemaal nieuw voor mij. Misschien dat dit ook de reden is geweest dat ik het boek leuk vind. Maar het verhaal is spannend, eigenlijk al vanaf de eerste bladzijde en dat is wel belangrijk voor een verhaal dat maar zo kort is. Als het me niet meteen meezuigt ben ik sneller geneigd om het boek aan de kant te leggen.

In dit geval wilde ik het boek eigenlijk alleen maar lezen, ik had juist moeite om het weg te leggen en ’s avonds weer te gaan slapen. Het boeide me van het begin tot het einde en er zijn momenten geweest dat ik mezelf afvroeg hoe ik het zou vinden om nooit meer te kunnen horen. Om eerlijk te zijn, dat zou ik echt vreselijk vinden!

Je voelt je net zo hulpeloos als Fei in het hele verhaal, je weet net zoals zij niks van de wereld waar het eten vandaan komt. Maar ze is dapper en net als zij ga je dapper met haar op reis op zoek naar de oorzaak van hun situatie in het dorp waar ze woont. Ik vond het in ieder geval een hele reis en ik heb genoten van elk moment.

De personages:

Je volgt het verhaal vanuit Fei, maar dat betekend niet dat je geen andere personages ontmoet. Eén van de belangrijkste personages naast Fei is Li Wei, hij is degene die de reis voorstelt en met Fei meegaat. Ik vond zijn karakter naast die van Fei één van de sterkste en naar mijn inziens was hij degene die het meest logisch dacht.

Fei is ontwikkeld zich echt van stil meisje naar een echte krijger voor haar dorp, het is mooi om te zien hoe haar personage zich in het verhaal ontwikkeld. Ik vond het echt fijn deze reis door haar ogen mee te maken.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is op zich niet echt anders dan in Vampire Academy. Voor mij betekend dat een goed en spannend verhaal met goede personages. Ik vloog door het boek heen en het bleef me vasthouden tot de laatste pagina.

Eindoordeel:

Een prachtige fantasy stand alone die ik echt iedereen wil aanraden. Laat je niet tegenhouden door de negatieve dingen die je over dit boek leest en oordeel zelf.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

9 december 2015 at 09:42

Klinkt (of nou ja, je begrijpt wat ik bedoel :p) goed! Ik ben dol op de schrijfstijl van de auteur in VA, dus ik wel heel erg blij dat dat gelijk is gebleven. Ik denk dat ik de kerstman maar even heel vriendelijk ga aankijken. 🙂9 december 2015 at 10:32

Deze ga ik zeker toevoegen aan mijn TBR lijstje! Ik heb wel weer eens zin een goed standalone :3 Ik ben heel benieuwd! Zelf heb ik nog nooit iets van Richelle Mead gelezen dus ik heb ook geen idee hoe haar schrijfstijl precies is.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een klein onderzoek

8 december 2015

%d bloggers liken dit: