Recensie: November 9 van Colleen Hoover

november 9.1Titel: November 9
Auteur:
Colleen Hoover
Pagina’s:
352
Taal:
Engels
Uitgever:
Simon and Schuster UK

Het verhaal:

This is a love story between a guy (me) and a girl (Fallon).
I think.
Can it even be considered a love story if it doesn’t end with love?
Mysteries end when the mystery is solved.
Biographies end when the life story has been told.
Love stories should end with love, right?
Maybe I’m wrong, then. Maybe this isn’t a love story. If you ask me…I’d say this might even be considered a tragedy.
Whatever it is—however it ends—I promised I would tell it. So without further ado.

Once upon a time…I met a girl.
THE girl ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Toen ik de beschrijving van dit boek las wist ik dat ik het moest lezen. Het gaat immers over een schrijver en zijn muze. Het boek heeft even moeten wachten omdat er nog andere boeken waren die ik ook heel graag wilde lezen. Maar toen ik er eenmaal aan begon kon ik het haast niet meer wegleggen. Ik lees niet heel veel romans, het meeste wat ik lees is young-adult, fantasy, urban fantasy, enz. in ieder geval verhalen met veel spanning. Maar dit boek had die spanning op zijn eigen manier.

Elke keer als er een nieuwe negende november aandiende was ik bijna net zo zenuwachtig als het personage. Zou de ander komen? Zo ja zou hij of zij hetzelfde zijn als de vorige keer? Zou de klik er nog zijn? Al die vragen wilde ik ook graag beantwoord zien. Eigenlijk is het ook best vreemd dat een boek waarin je eigenlijk alleen maar over één dag in het jaar van de personages leest zo boeiend kan zijn. Je wordt echt meegezogen door de chemie tussen Ben en Fallon, eigenlijk doet het er ook niet zoveel toe wat ze het afgelopen jaar gedaan hebbe. Het enige wat ik wilde weten was of ze weer afscheid zouden nemen of er ditmaal toch voor zouden kiezen gewoon bij elkaar te blijven.

Dit boek heeft me echt geraakt, het laat zien hoe twee levens door één dag compleet veranderd kunnen worden.

En nog een leuke bijkomstigheid: Booksting, dit vond ik de beste uitvinding uit dit boek!

november 9.2

De personages:

Een boek als deze staat of valt met de personages, als deze geen sterke persoonlijkheid hebben dan valt het hele boek om. Gelukkig heeft Colleen Hoover daar geen problemen mee, want ik voelde me meteen aangetrokken door deze twee. Natuurlijk leer je ook wat personages kennen uit hun omgeving maar dit is vrij oppervlakkig. Ik vond het prachtig om te zien hoe Fallon en Ben steeds meer naar elkaar toe groeide, om te lezen wat ze dachten en voelde en dan ook te kunnen lezen hoe de ander erover dacht of wat de ander voelde.

Hoewel ik beide karakters echt wel een paar keer heb uitgescholden omdat ze zo koppig waren, hebben ze wel een plaatsje in mijn hart en ergens hoop ik dat we ooit te weten komen hoe het nu met ze gaat.

Een leuke bijkomstigheid is dat je een paar oude karakters uit één van de andere boeken van Colleen Hoover terugziet. Wie dat zijn verklap ik natuurlijk niet.

De Schrijfstijl:

Colleen Hoover heeft een heerlijke schrijfstijl, het neemt je echt mee in de wereld van de karakters. Ik vond het echt moeilijk om dit boek weg te leggen om iets anders te doen of te gaan slapen want door de manier waarop dit boek is opgezet wilde ik gewoon dolgraag weten hoe het zou aflopen.

Eindoordeel:

Een prachtig verhaal over twee mensen die een hoop mee hebben gemaakt en langzaam aan steeds meer naar elkaar toegroeien. Of ze bij elkaar komen verklap ik natuurlijk niet, daarvoor moet je het boek zelf lezen.

november 9.3

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

23 december 2015 at 22:40

Ik ben hier ook echt zó nieuwsgierig naar! 😀Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer diversiteit in boeken

15 december 2015

%d bloggers liken dit: