Fangirl en Carry On

books

Ik heb hier even over na moeten denken, zou ik dit doen of juist niet, maar uiteindelijk heb ik toch besloten het wel te doen. Ik ga jullie vertellen over mijn liefde voor Fangirl en Carry On van Rainbow Rowell.

Laat ik voorop stellen dat ik de young-adult boeken van Rainbow Rowell zowieso gewoon te gek vind. Maar Fangirl en Carry On hebben wel echt een heel speciaal plekje in mijn hart.

Ik ontdekte Fangirl vorig jaar toen ik in Birmingham was, ik zag het boek liggen en de titel alleen al sprak me meteen aan. Na het lezen van de achterkant was ik verkocht en nam ik het boek mee. Op de vlucht naar huis sloeg ik het boek open en jeetje wat baalde ik er van dat de vlucht zo snel ging! Niet lang daarna had ik het boek uit en ging op het internet….. Pinterest, Tumblr, ik zocht echt alles af na fanart, fanfiction enzovoort over dit boek. Ook kwam ik er achter dat er een special edition van uit zou komen ( de special edition voor de andere special editions die nu uit zijn ) en tja ik hoefde er niet lang over te denken. Zocht op internet ons favoriete blauwe mannetje op en reserveerde het boek. Het wachten begon en een vreugdedansjes werden gedaan toen het boek binnen was. Wat was hij prachtig en geweldig en wauw gewoon. Ik las het boek nogmaals en dompelde me weer helemaal onder in de wereld van Cath en Levi.

Fangirl book

Niet lang daarna ontdekte ik dat Rainbow Rowell bezig was met een boek over Simon Snow, ik las de aankondiging van Carry on nogmaals en nogmaals en nog maar een keertje. Ik vond de stukjes fanfiction in het boek erg leuk en was dan ook heel benieuwd naar dit boek. Maar ja het zou echt nog wel even duren voor het uit zou komen. Dus het lange wachten begon, gelukkig kwamen er tussendoor fantastische boeken uit die het wachten wat verzachtte. Toen kwam eindelijk het moment daar, het boek was met de pakket dienst onderweg, en ik was niet thuis!!!! Aaah echt balen! Thuisgekomen heb ik meteen het briefje uit de bus gevist en de bezorging aangepast, ik zou hem zelf wel gaan halen! De dag erna ging ik naar de Bruna, haalde mijn boek op, haalde hem uit de doos en heb er gewoon naar gestaard. Maar het was Oktober en ik had zoveel echte oktober boeken op de leeslijst. Met heel veel moeite ( echt het deed gewoon pijn ) heb ik het boek in de kast gezet, om te wachten op november. Natuurlijk besloot ik om mee te doen aan NaNoWriMo wat ervoor zorgde dat ik minder leestijd had, maar elk vrij minuutje zat ik met mijn neus in het boek. Ik heb genoten van elke pagina, gelachen, gehuild, gejubeld en toen……was ook dit boek uit. Neeeeeeee dit kan niet waar zijn, ik had er zo mijn tijd voor genomen. Wat had ik een enorme boek hangover na het lezen van dit boek zeg!

Carry On

Ik besloot maar weer het internet op te gaan, en wat vond ik daar? Een Etsy winkel die kettingen maakt van boeken. Tja dit kon ik niet aan mij voorbij laten gaan, dus ik bestelde een Carry On boekje en een Fangirl boekje en wat zijn ze mooi!!!! Ik ben nu helemaal in fangirl/Simon Snow heaven.

necklace

fangirl 2 Carry on

Dus om dit hele lange verhaal kort te maken: Ik ben verliefd op deze boeken, ik wil ze binnenkort weer herlezen en dan beide boeken achter elkaar. En waarschijnlijk ga ik dat nog heel vaak doen….. Mijn volgende missie is natuurlijk Rainbow Rowell herself ontmoeten zodat ik haar kan vertellen hoe fan ik ben van deze boeken. ( maar serieus waarschijnlijk sla ik alleen maar wartaal uit van de zenuwen haha )

Heb jij ook een favoriet boek dat je niet vaak genoeg kan herlezen? Of misschien een favoriete auteur? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

16 december 2015 at 10:23

Ik heb dit met de boeken van Steveny Meyer. Niet alleen met BV Twilligt, maar helemaal met zielen. Deze vind ik 10x beter.16 december 2015 at 19:13

Ik heb Fangirl gelezen, maar ik vond het niet echt een leuk boek, juist doordat het hele Simon Snow-gebeuren me niets deed. Carry On ga ik dan ook niet lezen, haha.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer diversiteit in boeken

15 december 2015

%d bloggers liken dit: