Recensie: Fighting Destiny van Amelia Hutchins

Titel:  Fighting Destiny
Auteur:
Amelia Hutchins
Pagina’s:
453
Taal:
Engels
Uitgever:
 Self published

Het verhaal:

Have you ever heard of the old Celtic legends of the Fae – beautiful, magical, deadly and a love of messing with humans just for kicks and giggles?
Welcome to my world.
What started out as a strange assignment, leads to one of the most gruesome murder mysteries of our times and my friends and I are set and determined to find out who is killing off Fae and Witches alike.
Couple of problems in the way – I hate the Fae and the Prince of the Dark Fae is bound and determined that I work for him. He’s a rude, overbearing egotistical ass with a compulsive need to possess, dominate and control me. Oh – did I mention that he is absolutely sex-on-a-stick gorgeous and he makes me feel things that I never ever wanted to feel for a Fae…every time he touches me or looks at me with those golden eyes seems to pull me further in under his spell, despite my better judgment.
My friends and I can’t trust anyone and nothing is as it seems on the surface – not even me.

Warning: Mature content and language not intended for anyone under the age of eighteen. ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit boek zag ik op facebook voorbij komen en het sprak me eigenlijk meteen wel aan. Het past in het straatje van boeken als The black Dagger Brotherhood en Lords of the underworld. Dus als je daar van houd kan ik je dit boek zeker aanraden.
Het is het eerste deel van een serie van tot nu toe vier boeken en een vijfde boek op komst.

Dit boek is zeker niet voor mensen onder de 18 en om eerlijk te zijn vond ik het wel lekker om zo’n boek eens tussendoor te lezen. Maar ik hou ook vooral van het verhaal, het is eigenlijk vanaf de eerste pagina al spannend. Het neemt je mee in een wervelwind van gebeurtenissen en ik vond het erg moeilijk om het boek weg te leggen.

Was het super origineel? Dat denk ik niet maar dat maakt in dit geval niet uit vind ik, ik genoot er namelijk met volle teugen van.

De personages:

Buitenom dat er verschillende personages inzitten, heb je ook verschillende “wezens” in dit boek. Je hebt de Fey die zijn onderverdeeld in licht en duister, de vampiers, de heksen en de necromancers. Allemaal hebben ze hun eigen gave en regels.

De hoofdpersonage uit dit boek is Syn zij werkt voor een bureau dat er voor moet zorgen dat het tussen de bovennatuurlijke wezens en de gewone mensen goed blijft gaan en dat de laatste niet allemaal als voedsel eindigen. Ze staat haar mannetje en dat vind ik erg fijn, ik hou er van dat een karakter niet afhankelijk is van een man of van een grote groep anderen om haar heen.

Ryder is toch wel mijn favoriete personage uit dit boek, al weet ik niet zo goed wat ik van hem moet denken. Hij is in ieder geval wel duidelijk in wat hij wil en wat hij ervoor over heeft om het te krijgen.

De Schrijfstijl:

Zoals ik hierboven al heb besproken vloog ik echt door dit boek heen, het is vlot geschreven en doordat het bijna continue spannend is blijf je geboeid.

Eindoordeel:

Ik vind het een leuk eerste deel van een serie die ik zeker verder ga lezen!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Unboxing Owlcrate december

23 december 2015

%d bloggers liken dit: