Nieuw jaar, nieuwe ik?

Ik begon deze blog ooit omdat ik het leuk vond om mijn eigen plaatsje te hebben op het internet waar ik mijn mening over boeken kon delen.

Ik besloot dat ik er wel wat geld in wilde steken en kocht mijn eigen plaatsje en binnen een jaar groeide mijn kleine blogje ineens heel hard. Waar ik eerst nog nauwelijks volgers had heb ik nu 151 alleen al op bloglovin’ . Natuurlijk ben ik daar ontzettend blij mee, maar het levert ook wel een bepaalde druk op.

De druk om interessante blogposts te schrijven, origineel te blijven en ervoor te zorgen dat mijn volgers mijn blog met plezier blijven lezen. Vooral dat tweede punt vind ik lastig, heel vaak zie ik blogposts voorbij komen waarbij ik denk: Wow ja dat had ik dus ook wel willen schrijven. Maar ja dat is dan al gedaan en er lijken dagelijks nieuwe boekbloggers bij te komen.

Aan het begin van dit jaar heb ik voor mezelf een soort knoop doorgehakt, deze knoop sloot een periode van onzekerheid af. Een periode waarin ik allen maar onzeker was over elke blogpost die ik maakte.  Helemaal origineel zijn is nu eenmaal lastig binnen het bloggen, zeker in een klein land als Nederland, maar dat betekend niet dat ik niet over bepaalde onderwerpen kan schrijven omdat iemand anders dat al gedaan heeft. Ik schrijf namelijk hoe ik over een bepaald onderwerp denk, ik vul het in met mijn persoonlijkheid en dat maakt het origineel.

Dus ik heb die onzekere Annabel een schop onder haar kont gegeven en de deur uitgewerkt en ben weer van plan om van elk moment dat ik blog te genieten. Alle events met enthousiasme te blijven beschrijven en hey ik heb al een stap gemaakt, ik heb mijn eerste filmpje opgenomen!

Dus welkom allemaal op mijn blog, op mijn plekje op het internet!

 

 

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

8 januari 2016 at 08:24

Er lijken idd dagelijks nieuwe bloggers bij te komen! 😀 Met meer tijd en energie dan mij, denk ik XD Soms idd lastig om dan gemotiveerd en origineel te blijven, dus ik snap je gevoel!8 januari 2016 at 10:09

Heel herkenbaar Annabel. Ik heb hier lijstjes met ideetjes die ik nog wil uitwerken en een heel deel blogposts die al op de planning staat. Vaak gebeurd het dat iemand anders die ongeveer gelijktijdig publiceert. Vroeger zou ik dan mijn eigen blogpost niet online hebben durven plaatsen maar op die manier zou ik al snel de helft van mijn ideetjes niet kunnen gebruiken. Je merkt nu eenmaal dat dezelfde onderwerpen vaak aan bod komen. Boekenwormen delen immers dezelfde interesses, bedenkingen en ergernissen. Het is dus maar logisch dat we die ook allemaal een keertje willen verwoorden.9 januari 2016 at 01:10

Ja! Goed zo. Thats the spirit 🙂9 januari 2016 at 08:43

Ik vind ook dat je gewoon moet schrijven wat je wil en je daarbij niet moet denken aan wat een ander misschien eerder heeft gepost. Zolang het is niet precies hetzelfde is natuurlijk! Misschien volgen sommige die pagina waar jij het hebt gevonden wel niet en hebben ze daardoor geen idee van dat onderwerp! Zoals je al zei, het is jou plekje op het internet!9 januari 2016 at 11:53

Ik lees je blog altijd met veel plezier! ^^10 januari 2016 at 16:55

Ik moet zeggen dat ik, toen ik 4 maanden geleden begon met RabbitBookz, ook wel schrok van het grote aantal andere boekbloggers die ik opeens tegenkwam… Maar de leuke blogs ben ik gaan volgen en ik keek naar hoe zij het deden. De ene keer dacht ik van, hmmm dat is best een goed idee, waarom kwam ik daar niet op?! De andere keer denk ik dat ook, maar dan schiet er een idee in mijn hoofd wat totaal anders is, maar wel in mijn hoofd is geschoten door die andere blogpost. Nou gebeurt dat me niet zo vaak, maar ik merk wel dat ik me over dat onzekere gevoel heb heen gezet, en ik ben blij met de 18 Bloglovin-volgers en 23 WordPress-volgers die ik heb. Natuurlijk is het mijn droom om nog veeeel meer volgers te krijgen, maar iedereen moet eens beginnen, nietwaar?
Goed dat ook jij je over de onzekerheid heenzet en gewoon doorgaat!    annabel
    10 januari 2016 at 17:24

    Ja ik voel me nu ook een stuk fijner nu ik me dat voorgenomen heb. Het geeft me een hoop rust in mijn hoofd. En die volgers komen vanzelf dat was bij mij ook.10 januari 2016 at 18:03

Bloggen doe je voor je eigen plezier. Voel alsjeblieft geen druk! Als je met plezier schrijft, is het veel leuker om te lezen. 🙂20 januari 2016 at 12:03

Als het vanuit jou is geschreven, dan is een blog al origineel. Het onderwerp niet, maar dat maakt toch niet uit. Voor het bloggen is er m, wat mij betreft, 1 belangrijke vuistregel, namelijk dat je er zelf plezier in moet hebben.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: