Recensie: The cage van Meghan Shepherd

Titel:  The Cage
Auteur:
Meghan Shepherd
Pagina’s:
350
Taal:
Nederlands
Uitgever:  
van Goor

Het verhaal:

Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen?

Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op… ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik ben niet zo bekend met boeken over Aliens wat overigens best apart is want ik was groot fan van The X files vroeger. Dus toen dit boek werd uitgekozen voor de Leesbeesten leesclub wist ik niet zo goed wat ik er van moest verwachten.

Ik moet zeggen dat het me wel even wat moeite kostte om in het boek te komen, je leest telkens over een ander personage en dat maakt het soms een beetje rommelig. Bovendien maakt dit het wel lastiger om echt een band te krijgen met één van de personages.

Maar eenmaal in het verhaal vond ik het ontzettend spannend en kon ik net als bij The X files niet wachten tot ik zou lezen wat er nu eigenlijk echt aan de hand was. Alleen dit is het eerste boek in een serie dus eigenlijk weet ik nog niet veel haha.

Ik weet wel dat ik de plottwist in dit boek echt niet aan zag komen, noem me naïef maar ik had niet verwacht dat het boek die kant op zou gaan.

The cage

De personages:

Je leest dus over de vijf jongeren die opgesloten zitten in The cage en om eerlijk te zijn als ik kijk naar de personages was er geen één bij die me echt raakte. Ondanks dat het verhaal super spannend was, vond ik dat de personages redelijk oppervlakkig bleven. Misschien omdat ik over teveel personages tegelijk las maar ze grepen me niet echt.

Ik vond Cora vooral echt irritant af en toe, ze maakte zulke vreemde beslissingen dat ik af en toe alleen maar hoofdschuddend kon lezen. Maar aan de andere kant wie weet wat ik zelf zou doen als ik opgesloten werd.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is gewoon goed, het is niet voor niets dat ik dit boek binnen twee dagen uit had. Ik vloog door de hoofdstukken heen en omdat ze niet zo lang waren, besloot ik vaak om toch nog één hoofdstuk te lezen.

Eindoordeel:

Ondanks dat ik echt niks met de personages had, vond ik het wel een heel spannend boek en ben ik ook echt wel benieuwd hoe dit verder gaat!

Een gedachte over “Recensie: The cage van Meghan Shepherd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.