Leesbeesten Leesclub Januari

1

Vandaag was het zover de eerste leesclub van de leesbeesten, een live leesclub in Eindhoven bij van Piere. De leesclub is georganiseerd door Emmy van Zon en maan en Jeanette van Neerven van de winkel van Piere.

Het boek dat we gelezen hebben is The cage van Meghan Shephard. Als je op de titel klikt ga je naar mijn volledige recensie van dit boek.

De bijeenkomst begon al meteen gezellig, iedereen stelde zich voor en vertelde iets over zichzelf. Daarna begon de echte leesclub. Wat vonden we nu eigenlijk van het boek, wat viel ons op, wat viel ons tegen.

4

Het mooie als je met een groep bent is dat de meningen heel erg verschillen en dat was nu ook zo, al was het grootste gedeelte van de mensen het er wel over eens dat er in korte tijd teveel gebeurden. Iets wat mij opviel tijdens het lezen van dit boek was dat ik eigenlijk helemaal geen klik voelde met de personages. Dit hoorde ik ook vaker terug, maar er waren ook mensen die juist wel een klik voelde met de personages.

De conclusie was in ieder geval dat de meeste mensen het boek wel zouden aanraden aan vrienden. Misschien niet aan iedereen, omdat dit niet een boek is voor iedereen.

Na het bespreken van het boek, kregen we de mogelijkheid om een tip briefje in te vullen. Ken je die leuke briefjes die je om boeken heen gevouwen ziet waar één van de medewerkers van de winkel een stukje tekst over het boek op heeft geschreven? Nou dat hebben wij dus ook mogen doen! We mochten zelf het boek kiezen en ik ben voor Carry On gegaan, was dat een verassing?

3

Stom genoeg heb ik er geen foto van gemaakt. Maar goed hij zit echt om de omslag heen! Daarna was het tijd om een nieuw boek te kiezen, wat dat is geworden maak ik aan het eind van deze post bekend. Het was vrij snel duidelijk welk boek het zou worden in ieder geval.

Helaas was het toen toch wel echt tijd om naar huis te gaan, we liepen met een groep naar het station en kletste nog wat na met z’n allen.

Nu zit ik thuis en ik heb echt zo’n toffe avond gehad! Ik kan niet wachten tot de volgende keer.

2

Het boek dat we gaan lezen is Duizend stukjes van jou van Claudia Gray. Ik ben er net in begonnen en ik vind het echt een prachtig boek tot nu toe.

Als je nu na het lezen van dit hele verhaal denk, ja ik wil dit ook! Dat kan!

Wanneer: Vrijdag 26 februari
tijd: 19.00 – 20.30
Waar: Van Piere Eindhoven.

2 gedachtes over “Leesbeesten Leesclub Januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.