Recensie: The Deal van Elle Kennedy

Titel: The deal
Auteur:
Kelle Kennedy
Pagina’s:
358
Taal:
Engels
Uitgever:  
Self published

Het verhaal:

She’s about to make a deal with the college bad boy… 

Hannah Wells has finally found someone who turns her on. But while she might be confident in every other area of her life, she’s carting around a full set of baggage when it comes to sex and seduction. If she wants to get her crush’s attention, she’ll have to step out of her comfort zone and make him take notice…even if it means tutoring the annoying, childish, cocky captain of the hockey team in exchange for a pretend date.

…and it’s going to be oh so good. 

All Garrett Graham has ever wanted is to play professional hockey after graduation, but his plummeting GPA is threatening everything he’s worked so hard for. If helping a sarcastic brunette make another guy jealous will help him secure his position on the team, he’s all for it. But when one unexpected kiss leads to the wildest sex of both their lives, it doesn’t take long for Garrett to realize that pretend isn’t going to cut it. Now he just has to convince Hannah that the man she wants looks a lot like him. ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

De laatste tijd ben ik een beetje in een New Adult mood, dus toen dit boek me werd aangeraden ben ik het meteen gaan lezen. Ik heb geen moment spijt van die beslissing.

Het verhaal is verre van origineel, een niet zo populair meisje en een populaire jongen die van haar bijles wil. In ruil daarvoor helpt hij haar de jongen die ze leuk vind jaloers te maken in de hoop dat hij haar ziet staan.

Maar dat neemt niet weg dat ik ontzettend genoten heb van het boek, ik kon het niet wegleggen. Niet omdat het zo ontzettend spannend was, maar gewoon omdat het zo ontzettend leuk was om te lezen. Ik ben gewend boeken met een spannend thema te lezen en dit boek heeft op een andere manier ook wel een spannend thema maar is meer romantisch.

Maar denk niet dat het boek niks met me deed, ik ben boos geweest, heb hard op gelachen en heb gehuild en uit frustratie had ik mijn e-reader wel weg willen smijten. Maar gelukkig heb ik dat niet gedaan natuurlijk. Maar het geeft aan dat het verhaal mij wel degelijk heeft geraakt, het is een mooi en lief verhaal en ik was al snel verslaafd aan de karakters.

De personages:

Je leest het verhaal vanuit Hannah en Garrett. Ik vind Hannah echt een leuk personage, ze heeft een hoop meegemaakt maar is geen meisje dat zich afhankelijk opstelt. Ik ben daar altijd een beetje huiverig voor in dit soort verhalen. Vaak stelt het meisje zich afhankelijk op van de jongen die ze zo geweldig vind. Maar Hannah doet dit duidelijk niet.

Garrett vond ik meteen al leuk, hij heeft een enorm ego en laat dat ook duidelijk merken. Wat een hoop grappige situaties oplevert. Het is ook leuk om te zien dat ik ook echt het gevoel had dat ik het verhaal vanuit het perspectief van een jongen las. Soms zie je toch dat het door een vrouw geschreven is en dat had ik bij Garrett helemaal niet. Stiekem ben ik zelf ook wel een beetje verliefd op Garrett….

De Schrijfstijl:

Dit boek leest als een trein, toen ik er eenmaal aan begon kon ik het haast niet meer weg leggen. De schrijfstijl zorgt ervoor dat je snel een connectie voelt met ten minste één van de personages en dat zorgt er weer voor dat je snel door wil lezen om te weten hoe het verder gaat met je favoriete personage.

Eindoordeel:

Wat ben ik blij dat ik het advies om dit boek te lezen heb opgevolgd, inmiddels ben ik meteen door gegaan met deel twee en heb ik een pre-order gedaan voor deel vier. Als je eens een new adult wil lezen zou ik zeggen: Lees deze!!!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

20 januari 2016 at 13:07

Ik heb het boek kort geleden ook gelezen en het was inderdaad niet weg te leggen. Ik heb hem in 1 dag uitgelezen! Het is ook inderdaad niet echt een super origineel verhaal, maar wel heel leuk om te lezen!20 januari 2016 at 15:16

Aan de ene kant denk ik, ja leuk lezen, aan de andere kant weer niet door het redelijke cliché verhaal. Zet hem als “reserve” op mijn lijst. Goede recensie.    annabel
    20 januari 2016 at 20:29

    Ik heb inmiddels de volgende twee delen ook gelezen en ik vind ze echt aanraders. Ik heb er een nieuwe favoriete auteur bij in ieder geval.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: