Herlezen en waarom ik het dit jaar wel ga doen!

Met een zucht sla ik het boek dicht, het boek waar ik al zo lang naar uitgekeken heb om het te lezen en nu is het voorbij. Ik loop naar de kast zet het boek terug op zijn plek en beloof mezelf dat ik het boek snel nog eens zal lezen………

Daar blijft het bij, de belofte om het boek nog eens te lezen. Natuurlijk komt dit ook omdat ik gewoon ontzettend veel boeken heb die ik nog moet lezen. Mijn TBR stapel is gewoonweg groot en hoe vaak ik ook probeer om minder boeken te kopen, dat lukt me toch niet.
Maar dat is niet de enige reden, wat nou als ik de tweede keer het boek niet meer zo leuk vind? En kan ik het boek nog wel een keer lezen, want ik weet immers al wat er gaat gebeuren? Goed de details zijn verdwenen maar de grote lijnen ken ik nog wel

De enige boeken die ik ooit herlezen heb zijn de Harry Potter boeken en Fangirl. Vroeger toen ik nog jong was herlas ik een boek regelmatig. Ik ging dan naar de bieb en nam gewoon weer dat boek mee dat ik zo mooi vond. Maar ja toen was mijn eigen collectie boeken ook nog niet zo groot.

Maar dit jaar ga ik het echt anders doen, één van mijn voornemens is om mijn favoriete boeken wel te gaan herlezen. Elke maand minimaal één, dat is mijn doel. Deze maand ben ik er ook mee begonnen aangezien ik op dit moment Red Queen aan het herlezen ben. En weet je wat? Het interesseert me niet dat ik het al gelezen heb want wederom geniet ik gewoon van dit boek.  Ja de wereld is bekend, de karakters zijn bekend. Maar eigenlijk voelt het gewoon alsof ik oude vrienden tegen kom. Ik geniet er nu al van en ben alweer aan het bedenken welke boeken ik hierna ook nog wil gaan herlezen.

Herlees jij wel eens een boek? Of neem je daar net als ik eigenlijk geen tijd voor?

 

3 gedachtes over “Herlezen en waarom ik het dit jaar wel ga doen!

  1. Ik heb hetzelfde probleem als jij. Vroeger herlas ik regelmatig mijn favoriete boeken maar de laatste jaren kom ik er niet meer aan toe. Dit jaar ben ik vooral van plan om meer eigen boeken te lezen en stiekem hoop ik ook de tijd te vinden om mijn Harry Potter boeken nog is uit de kast te halen.

  2. Ik ben gek op het herlezen van boeken, maar sinds mijn collectie enorm is toegenomen komt het er niet zo vaak meer van. Daarom heb ik een persoonlijke challenge voor 2016: iedere maand probeer ik een serie uit eigen kast te herlezen. Deze maand begon ik met Delirium – en ik vond het heerlijk om deze boeken nog eens te lezen 😀 hopelijk houd ik dit het hele jaar vol!

  3. Ik heb precies hetzelfde als jij! De enige boeken die ik jaarlijks herlees zijn de Harry Potter boeken, maar verder herlees ik niet zoveel terwijl ik dit vroeger super vaak deed.
    Ik vind het daarom een heel goed voornemen van je. Ik hoop dat het mezelf gaat lukken om dit jaar een paar van mijn favoriete series te herlezen zoals The Hunger Games.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.