Waarom Belle mijn meest favoriete Disney prinses is!

Afgelopen weekend ben ik samen met een vriendin naar de musical Beauty and the beast geweest. Ik ben altijd al fan geweest van dit verhaal. Vooral de Disney versie. Want laten we eerlijk zijn van alle prinsessen is Belle wel de ultieme boekenworm.

 

Als klein meisje kan ik me nog herinneren dat ik de trailer van deze film op tv. zag, ik wist meteen dat ik deze film moest zien. Maar ja nu nog iemand strikken die mij daar mee naartoe zou nemen natuurlijk. Met puppy oogjes ging ik naar mijn moeder, die wilde wel mee als ik even een boodschapje zou doen. ( jaja verwend enigst kind 😉

 

 

Het probleem was echter dat het oudejaarsdag was en dat betekende vuurwerk! Als ik ergens bang voor ben….. juist vuurwerk dus. Maar ik trotseerde het allemaal om deze film te kunnen zien.  En wat heb ik genoten, ik vond het prachtig! Maar er was één karakter dat voor mij de meeste aandacht trok: Belle. Als enigst kind is er niks leuker dan lezen, want dat kun je immers in je eentje doen en ik deed dat dan ook graag. Nu was ik nog niet zo oud, maar zelfs toen al vonden ze me raar omdat ik zoveel las

 

Daar was Belle, een prachtige Disney prinses, met ook nog eens bruin haar net als ik! ( inmiddels verf ik het haha ). Ik kon me helemaal in haar vinden en een vriendschap was geboren!  Nou ja als ze echt bestaan zou hebben natuurlijk. En toen kwam het beest ook nog eens met die prachtige bibliotheek, ik was er meteen verliefd op. Mijn conclusie na de film was dan ook dat ik maar snel op zoek moest naar zo’n beest met zo’n bibliotheek! ( haha heerlijk he jong zijn!

 

Intussen zijn we heel wat jaren verder, nog steeds is dit mijn favoriete Disney film, is Belle mijn ultieme Disney prinses en heb ik mezelf plechtig beloofd ooit nog eens als Belle naar Comic Con ofzo te gaan.

Heb jij een favoriete Disney film/prinses?

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

28 januari 2016 at 08:15

Merida! Want zij heeft mijn haar! 😀28 januari 2016 at 08:31

Mijn favoriete prinses is ook Belle! Deels door de dezelfde redenen die jij aanhaalt: ook bruin haar, boekenworm, …. Ookal ben ik geen enigste kind thuis, ik heb altijd met mijn neus in de boeken gezeten. In mijn jongere jaren kreeg ik dus altijd de melding: je zit altijd in een hoekje te lezen ipv meet te doen met de andere kinderen ha ha 😀28 januari 2016 at 12:32

Heerlijk artikel dit! Mijn favoriete Disney prinses is Pocahontas, maar Belle staat op de tweede plaats.29 januari 2016 at 09:17

Zo leuk om te lezen. Belle is ook mijn favoriete Disney-personage. Ik ben er zo gek van dat ik een Belle Cosplay Outfit heb gemaakt. Nu ja, met héél wat hulp van mijn moeke, maar ik vind het wel heerlijk wanneer ik hem uit de kast kan halen en verkleed als Belle op een beurs kan rondslenteren.29 januari 2016 at 11:13

ik vind haar ook een van de leukste! ik had vroeger een jurk van haar, gekocht in disney :329 januari 2016 at 21:37

Wat stom dat mensen je raar vonden omdat je boeken las! Ik vind dat een van de beste eigenschappen die iemand kan hebben :)! Belle was ook een van mijn favoriete prinsessen, maar Wendy van Peter Pan blijft mijn favoriet!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: