Help ik wil lezen!

Ik vond de titel wel passend, want ik wil ook heel graag lezen…… Maar het lukt me gewoon niet een goed boek te vinden. De afgelopen maand heb ik heel wat boeken aan de kant gegooid uit frustratie, niet omdat ik een lees dip had en niet wilde lezen. Nee het was nog erger, ik wilde zo graag lezen maar geen enkel boek leek me vast te houden.

Ik ben aan meerdere boeken begonnen die ik gewoon niet afgemaakt heb, ik kwam gewoon niet in de verhalen en ik wist gewoon niet welk boek me nou echt weer mee zou slepen. Uiteindelijk heb ik Misschien Ooit van Colleen Hoover gelezen en dat boek was precies wat ik zocht op dat moment. Dat is dan ook een boek dat ik moeilijk weg kon leggen.

Maar daarna ging het weer berg afwaarts, ik begon in Fangirl een echte favoriet van mij maar ja het pakte me weer niet.  Ik weet niet wat het is en ik kan ook niet echt zeggen wat ik dan wel wil lezen, maar ik wil lezen dat is een ding dat zeker is! Daarom noem ik het ook geen leesdip, daarom heeft deze blogpost ook niet als titel help ik heb een leesdip. Want lezen ja dat wil ik wel heel graag zelfs.

Op dit moment sta ik op het punt om te beginnen in Voor jou van Jojo Moyes, na het zien van de trailer moest ik hem gewoon gaan lezen. Hopelijk pakt dit boek mij en kan ik weer lekker lezen!

Herkennen jullie dit?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

4 februari 2016 at 12:33

Ik herken het zeker! Altijd als ik een boek uit heb wil ik gelijk erna beginnen in een ander boek. En dan ineens heb ik geen idee wat ik nou wil lezen…4 februari 2016 at 12:43

Oh ja, daar herken ik mezelf wel in. Momenteel kamp ik vooral met een concentratieprobleem doordat het even wat minder met me gaat. Dan kan ik me heel moeilijk focussen op een verhaal terwijl ik niets liever wil als wegduiken in een boek. Op zo’n moment kies ik voor extreem luchtig leesvoer én momenteel ook voor kookboeken die ik dan nadien mag recenseren.4 februari 2016 at 13:38

Ik heb het soms ook weleens. Eergisteren wilde ik beginnen in Bibliotheek der zielen. Ik kijk er al zo lang naar uit om dat boek te gaan lezen en toen had ik hem in mijn handen en heb ik hem na een paar bladzijden weggelegd. Niet omdat het een slecht boek was, maar omdat mijn hoofd er gewoon niet naar stond. Ook niet naar het lezen van een ander boek. Dat heb ik wel vaker gehad met boeken en soms ook langere periodes, maar het komt altijd wel goed. Gisteravond ben ik er opnieuw in begonnen en toen heb ik in een keer 150 bladzijdes gelezen. Dus ik denk gewoon dat je het gewoon continue opnieuw moet proberen en op een gegeven moment kom je er denk ik wel weer in.6 februari 2016 at 19:16

Zeker herkenbaar: soms wil het gewoon niet. Dan moet je het ook niet forceren, maar gewoon een beetje laten gaan.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: