Recensie: Misschien ooit van Colleen Hoover

Titel:  Misschien ooit
Auteur:
Colleen Hooer
Pagina’s:
377
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Zomer & Keuning

Het verhaal:

Er zijn van die momenten dat het leven niet doet wat je wilt. Daar kan de 22-jarige Sydney over meepraten. Ze heeft het allemaal:
een studie, een baan en een leuke vriend.
Tot laatstgenoemde vreemdgaat. Ja, je hoort het goed: hij doet het met een of andere bimbo. Dat is dus einde relatie. Punt.

Hoewel Sydneys hart gebroken is, raakt ze al snel in de ban van haar buurman, Ridge, die ’s avonds op zijn balkon gitaar speelt. Ze kan haar ogen niet van hem afhouden als hij zo gepassioneerd muziek maakt. Wanneer ze met elkaar in contact komen, klikt het onmiddellijk. Maar Ridge heeft al een vriendin: Maggie. Het kan dus niets worden tussen hem en Sydney. Of misschien toch, ooit?

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Oké ik beken, ik ben verslaafd aan de boeken van Colleen Hoover. Nou ja heb er tot nu toe drie gelezen en alle drie sleepte ze me helemaal mee. Ik ben normaal helemaal geen meisje dat fan is van romantische verhalen maar voor New Adult boeken ben ik altijd te strikken.

Dit boek zat in de Goodiebag van de Winter books, blogs & borrel afgelopen donderdag. Zonder enige aarzeling heb ik meteen het boek dat ik aan het lezen was aan de kant gesmeten. ( Nou ja gelegd, zonde van het boek en het was ook nog eens mijn e-reader. ) Ik begon meteen aan het boek, ik wilde in ieder geval één hoofdstuk gelezen hebben voor ik ging slapen.

Dat is me gelukt en daarna werd het steeds moeilijker om het boek weg te leggen, alleen het mantra: Ik moet morgen heel vroeg op, weerhield mij er van om gewoon door te gaan.

Dit verhaal had me meteen in zijn greep, doordat ik eerst een kleine blik in de toekomst kon werpen was ik meteen nieuwsgierig naar wat er vooraf was gegaan aan die situatie. En vanaf het moment dat de proloog voorbij was zat ik in een emotionele achtbaan. Mijn hart maakte blije sprongetjes, huilde, brak in meer dan duizend stukjes en raapte zich weer bij elkaar. Allemaal door dit ene verhaal!

De playlist die bij dit boek hoort is ook gewoon prachtig, het geeft net dat beetje extra aan het boek. Het maakt de hele beleving compleet en zelfs na het lezen van dit boek weet ik zeker dat ik hem nog vaak ga beluisteren om weer even terug te komen in het gevoel dat het boek mij gaf.

Ik heb er zo ontzettend van genoten dat ik niet kan wachten om nog meer te lezen van deze schrijfster.

 

De personages:

Laat ik beginnen met Sydney, haar begin is niet best in dit boek. Maar toch probeert ze zich hier zo dapper mogelijk doorheen te worstelen. Is ze perfect, nee maar ze weet wel heel goed wat ze wel en niet wil en dat vind ik heel mooi. Natuurlijk maakt ze fouten, maar dat maakt haar menselijk, niks zo vreselijk als perfecte personages. Ik hou van de manier waarop ze zich ontwikkeld van gekwetst meisje naar een sterke jonge vrouw die probeert zo goed en zo kwaad als het kan haar eigen boontjes te doppen. Ze gaat niet bij de pakken neerzitten en dat vind ik bewonderenswaardig.

Dan komen we bij Ridge, ook hij is niet perfect, ook hij maakt fouten. Maar geef mij een man en een gitaar en ik ben verkocht. Dat geld ook voor Ridge, hoe graag ik hem op bepaalde momenten ook wilde haten voor wat hij deed, ik kon het gewoon niet. Hij heeft een klein stukje van mijn hart meegenomen en ik denk niet dat ik het nog terug ga krijgen.

De personages rondom hen zijn stuk voor stuk goed ontwikkeld, ze staan op zichzelf en aan het eind van het boek zouden ze zo hun eigen boek kunnen dragen. Ik vond vooral Maggie ook erg leuk, ik zou zo met haar bevriend kunnen zijn en wat is zij een ontzettend sterke vrouw! Ik weet niet of ik me ook zo op zou kunnen stellen als ik in haar schoenen stond.

De Schrijfstijl:

Het boek is geschreven vanuit zowel Ridge als Sidney en dat vind ik heel mooi gedaan. Het geeft me een compleet beeld van de personages. Het laat me beide kanten van het verhaal zien en zorgt ervoor dat ik me nog meer verbonden voel met de personages.

Ik ben normaal een meisje dat gaat voor actie en spanning maar de schrijfstijl van Colleen Hoover zorgt ervoor dat ik me helemaal verlies en met moeite los kan komen van de personages en hun verhaal.

Eindoordeel:

Weer een prachtig boek van Colleen Hoover, ik kan niet wachten om meer van haar te gaan lezen!  Ik kan niet wachten om weer meegesleept te worden en me in een rollercoaster van emoties te bevinden.

Als je dit boek gaat lezen is het luisteren van de playlist wel echt een aanrader. Deze vind je hier:
Playlist misschien ooit

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

8 februari 2016 at 10:19

Ik heb niet naar de playlist geluisterd (misschien ooit, komt het er wel is van om dat later een keertje te doen 😉 ). Het boek zelf heb ik wel met veel plezier gelezen. Eigenlijk was het maar goed dat ik zaterdag ook mijn ereader mee had genomen want Misschien ooit was zo snel uitgelezen dat ik anders zonderl leesvoer terug naar huis had moeten rijden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: