Recensie: Duizend stukjes van jou van Claudia Gray

Titel:  Duizend stukjes van jou
Auteur:
Claudia Gray
Pagina’s:
352
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Harper Collins holland

Het verhaal:

Marguerite groeit op met twee briljante wetenschappers als ouders. Ze hebben een apparaatje uitgevonden waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen en in steeds een andere versie van je eigen leven terechtkomt. Wanneer haar vader wordt vermoord vanwege deze uitvinding, zit ze samen met een van diens studenten de vermoedelijke dader op de hielen en komt terecht in een futuristisch Londen, aan het hof van de Russische tsaar en in een vreselijke wereldwijde overstroming.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit is zo’n boek dat ik al vaker in mijn handen of winkelmandje heb gehad maar telkens toch maar niet kocht. Het verhaal leek me aan de ene kant echt prachtig maar aan de andere kant wist ik ook niet zeker of ik het wel leuk zou vinden.

Maar wat ben ik blij dat ik hem toch ben gaan lezen, ik moest er even inkomen vooral omdat ik de laatste tijd vooral new adult boeken heb gelezen. Maar wow wat een goed boek zeg! Het begint eigenlijk al meteen spannend, ik werd meteen in de wereld geslingerd en gaande weg wordt duidelijk wat er nu precies aan de hand is.

De wereldopbouw is echt prachtig gedaan, ik kon zo voor me zien hoe de wereld waar Meg zich bevond eruit zag. Ook de personages krijgen steeds meer diepgang naarmate het verhaal vordert.

De personages:

Het hoofdpersonage is Meg en eigenlijk leer je alles over de vuurvogel, de werelden waarin ze zich bevind en het verleden via haar. Het mooie aan dit boek is dat je eigenlijk al kennis maakt met een goed ontwikkeld karakter, ook al ken je haar nog niet zo goed het voelde voor mij meteen aan als een compleet persoon. De groei die ze doormaakt is heel logisch en die zie je ook duidelijk gebeuren.

Naast Meg heb je ook Paul en Theo  deze personages leer je vooral kennen door de flashbacks van Meg. Zij laat je zien hoe zij ze heeft leren kennen en door haar verhalen ga je steeds meer van deze personages houden.

De Schrijfstijl:

Dit boek zit vol actie, ik vloog echt door de hoofdstukken heen omdat ik telkens wilde weten hoe het nu verder zou gaan. Ik vond de schrijfstijl erg prettig, de omgeving en personages werden ontzettend goed beschreven. Waardoor ik echt het gevoel had dat ik me midden in het verhaal bevond.

Eindoordeel:

Echt een ontzettend mooi en spannend verhaal, ik ben dan ook erg benieuwd naar het tweede deel!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

10 februari 2016 at 08:45

Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Heb er echt alleen maar goede recensies over gelezen.10 februari 2016 at 11:03

Dit boek staat nog zo hoog op mijn lijstje, maar eerst echt even wachten tot ik weer nieuwe boeken ga aanschaffen. Ik heb er nog zoveel op de plank liggen die stof happen.10 februari 2016 at 11:40

echt een meevaller hé. Zowel de verpakking als de inhoud was mooi.10 februari 2016 at 12:19

Net als jou heb ik het boek ook al vaker in handen gehad of in het winkelmandje en dan alsnog niet gekocht. Nu ik je recensie lees, baal ik dat ik hem niet heb! Toch binnenkort maar eens kopen dan hihi10 februari 2016 at 13:32

Ik ben blij dat je hem ook zo leuk vond! Duizend stukjes van jou is tot nu toe wel een van mijn favoriete boeken dit jaar!10 februari 2016 at 17:55

Heb het boek zelf niet gelezen, maar die kleuren op de cover <3Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: