Verslag: Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld release party

Al een tijdje geleden kondigde Blossom Books aan dat er een releaseparty zou komen voor dit geweldige boek! Ik heb hem al in het Engels gelezen en sta nu op het punt om hem te gaan herlezen in het Nederlands.

Aangezien ik het boek zo tof vind, wilde ik daar natuurlijk heel graag bij zijn! Dus ik heb me meteen aangemeld en het wachten kon beginnen. Er werden ons Oreos beloofd en hier en daar kregen we een sneak peak van alle leuke goodies rondom dit boek.

Afgelopen zondag was het dan zover, natuurlijk gaat het net die dag sneeuwen! Maar omdat het Valentijn was, was mijn man zo aardig om me helemaal naar Arnhem te brengen. Daar aangekomen moest ik nog wel even zoeken naar de boekhandel maar gelukkig duurde dat niet te lang. Ik wil even kwijt dat ik de boekhandel echt heel erg mooi vind!

Er was een grote trap en boven was de presentatie van het boek, ik zocht snel een plaatsje want ik was een beetje aan de late kant. Gelukkig was er nog eentje op de tweede rij! Eenmaal in mijn stoel kon ik niet wachten tot het zou beginnen.

Het begon met Myrthe die ons vertelde waarom ze dit boek wilde uitgeven onder blossom books, natuurlijk is het gewoon een fantastisch boek dus dat is al reden genoeg toch?

Daarna begon de introductie voor de #jointhesimonmovement waarmee we ook in Nederland gaan strijden voor meer diversiteit in boeken. Dit onderwerp werd toegelicht door  Marieke Nijkamp die ik Amerika ook onderdeel is van de #weneedmorediversebooks organisatie. Ik vond het erg gaaf om hier meer over te horen en ik geloof ook echt dat er meer boeken zouden moeten zijn waar diversiteit in voorkomt.

Vervolgens was het tijd voor een panelgesprek, met een uitgever, blogger en lezer/boekverkoper onder leiding van Marieke Nijkamp. Ik vond het een interessant gesprek, vooral ook omdat we in het publiek mee mochten praten. Aan het eind van dit panel gesprek was het in ieder geval duidelijk dat we echt wel behoefte hebben aan meer diversiteit in boeken! Wat natuurlijk prachtig is, nu nog hopen dat uitgevers er net zo over denken.  Het heeft me zelf ook echt aan het denken gezet over dit hele verhaal en ik zal hier later in de week nog een artikel over plaatsen.

Toen kwam het moment waar we allemaal op gewacht hadden: Tijd voor oreos ! En natuurlijk tijd om het boek te kopen en het tasje, maar vooral belangrijk om te bedenken welke kleur! Nu ben ik voor de blauwe gegaan, ik heb het boek namelijk ook in het Engels en die is rood, dus vond ik het wel leuk om nu ook een blauwe versie te hebben. Natuurlijk was er tijd om even wat te kletsen en lekker wat te drinken en eten.

Maar daar was dan het grote moment waar we stiekem allemaal wel op gewacht hebben: Het skype interview met Becky Albertalli. Wow wat is ze aardig en schattig! Ze was heel open en gaf ook echt uitgebreid antwoord op de vragen die gesteld werden. Vooral dat laatste vond ik erg leuk, want het gaf echt meer inzicht in het ontstaan van de karakters maar ook het feit dat ze zelf eigenlijk een enorme fangirl is, die haar fans weer online “stalkt” om hun fanfictie en fanart te bekijken. Ze had zelfs een valentijnskaart voor ons gemaakt, dat was helemaal super natuurlijk! Voor ik het wist was het alweer afgelopen en zwaaide we gedag naar haar.

Ik heb nog even gekletst onder andere met Marieke Nijkamp over haar boek en ik moet dat boek echt gaan lezen!!!!!
Op de terugweg naar het station was er nog een ander brandend onderwerp dat ik met Eline van All the feels en Emmy van Zon en maan moest bespreken: Supernatural! Het is zo leuk om ook daar meer fangirls van te ontmoeten!

Maar goed dat ter zijde, ik heb een ontzettend leuke middag gehad, heerlijk oreos gegeten en vooral ook het prachtige boek mee naar huis genomen! Ik kan niet wachten om er in te beginnen, ik sluit dit verslag dan ook snel af om er in te duiken met een hoop oreos naast me natuurlijk!

Was jij er ook bij? Wat vond jij het leukste van de middag?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

16 februari 2016 at 11:28

Klinkt ontzettend leuk! Ik ga dit boek snel op mijn verlanglijstje zetten want het lijkt me echt onwijs leuk!16 februari 2016 at 19:42

Ik vind het hele idee achter het boek (jointhesimonmovement) echt geweldig! 😀 En Oreo’s, die vind ik ook geweldig 😉16 februari 2016 at 20:43

Brandend onderwerp? BRANDEND AAN HET PLAFOND okay sorry haat me niet.

Het was zo leuk! Ik wil weer met Becky praten,verdorie.17 februari 2016 at 11:48

Leuk dat de voorstelling zo goed is meegevallen. Oreo’s zijn uiteraard altijd een extra pluspunt en je mede-bloggers nog eens in het echt ontmoeten lijkt me ook altijd een meevaller.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: