#JoinTheSimonMovement

Afgelopen zondag ben ik naar de releaseparty geweest van Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld. Buitenom het feit dat dit fantastische boek werd gelanceerd was er ook een andere reden voor deze party: #jointhesimonmovement de reden van deze movement is eigenlijk heel simpel: We hebben meer diversiteit nodig in youn-adult boeken. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Het is toch eigenlijk vreemd dat de norm is dat iemand blank en heteroseksueel is? Er zijn zoveel verschillen tussen ons mensen, maar eigenlijk zijn we helemaal niet zo verschillend. We zijn allemaal mensen en we hebben allemaal lief.

Eigenlijk is het best vreemd dat er niet zoveel boeken te vinden zijn over mensen met een andere geaardheid of achtergrond. Ik heb daar zelf ook nog nooit zo bij stil gestaan, ik ben immers blank en hetero. Maar inmiddels ben ik ook mama van twee meisjes, dat heeft me samen met de campagne wel aan het denken gezet want wat nu als één van mijn dochters lesbisch of biseksueel is, of misschien zelfs wel transgender. Zou ik dan ook zo tolerant zijn als ik denk dat ik ben? Het antwoord is voor nu heel simpel: JA want wat ik het allerbelangrijkste vind is dat mijn kinderen gelukkig zijn! Maar zou het dan ook niet gewoon ongelooflijk tof zijn als mijn kinderen zich dan kunnen vinden in een goed boek? Ook dat antwoord is simpel toch? JA!  Daarom sta ik voor 100 procent achter deze movement.

Maar dat is niet de enige reden want eigenlijk is het ook maar belachelijk dat er maar zo weinig diversiteit is in boeken en dat uitgevers er huiverig voor zijn. Het laat maar weer zien dat we helemaal niet zo tolerant zijn als we denken!

Ik hoop in ieder geval dat dit heel groot gaat worden op twitter, dat iedereen er over mee gaat praten en dat we meer diversiteit krijgen in boeken, of het nu gaat om liefde, religie of iemands huidskleur. Het moet eigenlijk gewoon normaal zijn. Een boek als Simon zou aangeprezen moeten worden om het feit dat het een lief en mooi liefdesverhaal is en niet ook nog eens moeten benoemen dat het hier om twee jongens gaat. Dit zou de norm moeten zijn, iedereen is gelijk en er is geen verschil!

Wat vind jij hiervan? Doe je ook mee? Twitter dan nu je boodschap met #JoinTheSimonMovement!

En voortaan ga ik gewoon de stad in met mijn onwijs coole tas!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: