Recensie: Faye en Sean, a love story van Marina Folkers

Titel:  Faye en Sean, a love story
Auteur:  
Marina Folkers
Pagina’s:
422
Taal:
Nederlands
Uitgever:  
Ellessy

Het verhaal:

Wanneer Faye tien jaar is, wordt ze door de ondoorgrondelijke
Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij
volwassen wordt gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar
staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg?
Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de
been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij
haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor
wat hij het liefste wil in zijn leven?
Faye en Sean, a love story is een warme roman met humor en
romantiek.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik wel ten eerste uitgeverij Ellesy en auteur Marina Folkers bedanken voor het ter beschikking stellen van een recensie exemplaar.

Afgelopen donderdag kreeg ik via twitter een berichtje van schrijfster Marina Folkers of ik interesse had om haar boek te lezen en recenseren en een link naar een beschrijving van het boek. Het eerste wat mijn aandacht trok was de cover, ja ik weet het: Don’t  judge a book by it’s cover. Maar wanneer Londen op de cover staat dan moet ik meer weten. ( ik ben nogal een Londen fan….. ) De beschrijving van het boek sprak me eigenlijk ook meteen wel aan. Alhoewel ik niet vaak een roman oppak, ik ben meer het soort meisje dat houd van een goede fantasy of een young-adult boek.

Maar goed genoeg gekletst laten we het hebben over het boek! Vrijdag ochtend kreeg ik een mailtje binnen met daarin het pdf bestand voor het boek, ik had me zo voorgenomen te wachten tot volgende week, de busreis naar Engeland. Maar mijn nieuwsgierigheid won het en ik begon meteen te lezen. Tja voor ik het wist zat ik op pagina 60 en kon ik niet meer stoppen. Ik heb zelfs het boek dat ik op dat moment aan het lezen was er voor aan de kant gelegd.

Ik vond het verhaal heel lief, het is echt een vriendschap die misschien wel uitgroeit tot meer. Iets wat ik de laatste tijd veel lees is een soort insta love en eigenlijk hou ik daar niet zo van, soms werkt het wel, maar vaak komt het nogal nep over. Maar in dit geval dus niet, het verhaal speelt zich af verspreid over een aantal jaren en bij elk hoofdstuk wordt het jaar en seizoen of maand genoemd. Soms maak je een kleine tijdssprong maar eigenlijk groei je automatisch met Faye mee en dat maakt het verhaal extra leuk vind ik. Dat je zo af en toe wat meer leest vanuit Sean vond ik ook erg prettig. Het maakte het verhaal nog echter. De afwisseling van personage werd niet heel duidelijk aangegeven maar dat maakte eigenlijk niet uit het was wel duidelijk.

Wat ik vooral erg mooi vond aan het boek is dat je samen met Faye langzaam de tijd krijgt om verliefd te worden op Sean, in het begin zie je hem ook als de held maar langzaam veranderd je beeld met haar mee. Waar ik het af en toe vervelend kan vinden als twee personages om elkaar heen draaien had ik dat in dit boek niet. Ik had meer het gevoel dat het heel natuurlijk verliep.

De personages:

Faye en Sean zijn natuurlijk de hoofdpersonages uit dit boek, Het meeste lees je over Faye en hoe haar leven verloopt naar die ene dag dat ze gered is door Sean. Maar door haar verhaal te lezen leer je ook Sean steeds beter kennen.

Maar je ziet Faye echt uitgroeien van klein meisje dat graag groot wil zijn tot volwassen vrouw die probeert om alles uit het leven te halen. Ik vond haar een erg sympathiek personage, een personage waar ik wel bevriend mee zou willen zijn.

Sean kon ik in het begin moeilijk peilen, maar nadat er een bepaald geheim onthuld wordt over zijn verleden snap je hem beter en lijkt hij ook langzaam aan wat losser te komen. Langzaam aan werd ik zelf ook een beetje verliefd op hem en  dat ben ik nog steeds een beetje na het lezen van de laatste bladzijde.

De personages om Faye heen spelen een belangrijke rol in haar ontwikkeling, sommigen komen maar even naar voren en anderen blijven voor een langere tijd en leer je wat beter kennen. Ze voelen echt, maar je leert ze niet zo goed kennen als Faye en Sean.

De Schrijfstijl:

Het feit dat ik mijn huidige boek voor dit boek aan de kant heb gelegd zegt ook veel over de schrijfstijl. Een boek kan nog zo goed zijn maar als de schrijfstijl je niet ligt dan blijft het moeilijk om in het boek te komen. Wat ik zo knap vind ik dit boek is dat dit boek zich afspeelt over een aantal jaar en je toch nergens het gevoel hebt dat het taalgebruik of de gedachten van Faye niet bij haar leeftijd passen.

Verder is het gewoon heerlijk geschreven, het verhaal sleept je mee en door de schrijfstijl voelde ik snel een band met Faye en wilde ik graag meer over haar lezen.

Eindoordeel:

Echt een super mooie en vooral ook lieve roman, ik kan hem echt iedereen aanraden dit boek te lezen!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

24 februari 2016 at 15:59

Bij het zien van de cover en de titel dacht ik: weinig inspiratie. Je recensie klinkt echter wel enthousiast, en ben benieuwd of de schrijfster mij ook zo meekrijgt in het verhaal. Je hebt denk ik ook gelijk wat betreft dat ‘insta-love’: Tis vaak liefde op het eerste gezicht, lang niet zo geloofwaardig.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

The quote challenge day 1

23 februari 2016

The quote challenge day 2

24 februari 2016

%d bloggers liken dit: