Recensie: Simon vs de verwachtigen van de rest van de wereld van Becky Albertalli

( note: ik heb overigens zelf de blauwe editie )

Titel:  Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld
Auteur:
Becky Albertalli
Pagina’s:
272
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Blossom Books

Het verhaal:

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit is voor mij een tweede recensie, ik heb dit boek namelijk ook in het Engels gelezen en ook daar een recensie over geschreven. Maar omdat ik het zo’n leuk boek vind heb ik besloten om er nogmaals een recensie over te schrijven.

Laat ik beginnen met de cover, hoe gaaf dat je het oreo koekje en de kruimeltjes ook echt kunt voelen! Ik vind het echt geweldig. Het feit dat de cijfers van elk hoofdstuk in een oreo koekje staan vond ik echt awesome! Ook de twee kleuren cover voor hetzelfde boek met precies dezelfde inhoud vind ik een super tof concept.

Dan verder met het boek, natuurlijk heb ik al eens verteld over het boek en wat ik er van vind, dus misschien val ik nu wel in herhaling. Maar ik vond dit boek echt super leuk! Er zit zoveel humor in dat ik meerdere malen hardop heb zitten lachen. Er stonden quotes in die ik gewoon moest markeren omdat ze zo leuk waren en het verhaal is gewoon ontzettend schattig.

Het is zo leuk om te lezen over iemand die verliefd wordt, eigenlijk doormiddel van mailtjes want hij weet helemaal niet wie Blue is! ( Behalve dan dat hij een jongen is net als Simon ). Het laat zien dat verliefdheid voor iedereen hetzelfde is of je nu hetero, homo, lesbisch of wat dan ook bent! Ik denk dat dit ook wel een goed boek is om te lezen voor jongeren.  Ik zou het dan ook iedereen die ik ken aanraden.

De personages:

Ik vind Simon echt awesome! Zijn humor, hoe hij tegen dingen aankijkt ik vind het leuk! Ook de rest van zijn familie is hilarisch, hoe ze samen naar The bachelorette kijken en er commentaar op geven.  Ik heb echt dubbel gelegen tijdens het lezen van deze momenten.

Ook de vrienden van Simon spelen een belangrijke rol in zijn leven en worden goed neergezet. Het voelde voor mij wel alsof ik zelf daar op school rondliep en stiekem toekeek hoe hun leven eruit zag. ( hopend dat ik ook bij het groepje zou mogen natuurlijk! )

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl vind ik heerlijk, je vliegt door dit boek heen mede omdat het zo vlog geschreven is. De humor, de dialogen en de verhaallijn zijn gewoon ontzettend goed uitgewerkt.

Eindoordeel:

Ik vind dit één van de leukste boeken die ik ooit heb gelezen. Vooral door de humor en de luchtigheid waarmee het met dit onderwerp omgaat.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

26 februari 2016 at 11:36

Hartjes voor dit boek <3 <326 februari 2016 at 14:54

Deze wil ik ook zo graag lezen!26 februari 2016 at 16:12

Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Wil het snel eens lezen.
Ik heb je getagd voor de Bedtime Book Tag!
https://rabbitbookz.wordpress.com/2016/02/26/bedtime-book-tag/
Liefs, Jet27 februari 2016 at 14:05

Wat een fijne positieve recensie! Ik ben al tijden erg benieuwd naar dit boek, dus hopelijk duurt het niet lang meer voordat ik het boek ook ga lezen. 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: