Recensie: The enemy van Charlie Higson

Recensie: The enemy van Charlie HigsonThe enemy by Charlie Higson
Series: The enemy series #1
Published by penguin on 2009
Genres: young-adult, Zombies
Pages: 407
Format: paperback

Charlie Higson's The Enemy is the first in a jaw-dropping zombie horror series for teens. Everyone over the age of fourteen has succumbed to a deadly zombie virus and now the kids must keep themselves alive. When the sickness came, every parent, police officer, politician - every adult fell ill. The lucky ones died. The others are crazed, confused and hungry. Only children under fourteen remain, and they're fighting to survive. Now there are rumours of a safe place to hide. And so a gang of children begin their quest across London, where all through the city - down alleyways, in deserted houses, underground - the grown-ups lie in wait. But can they make it there - alive? 'Higson has got the balance of blood and gore just right' Daily Mirror 'Clever...fast-paced...inventive' Guardian Charlie Higson is the author of the bestselling Young Bond series of novels for young readers, including Silverfin and Double or Die, and the spine-tingling, teen zombie-horror series The Enemy. Can't wait for the next instalment? This edition contains the first chapter of the mind-blowing first chapter of the second book The Dead. Check out www.the-enemy.co.uk for more blood, more zombies and more terror.

Also in this series: The Fear

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Heb ik ooit al eens verteld dat ik ontzettend van zombies hou? Nee? Nou bij deze dan, ik ben dol op zombies, de kwijlende, schuifelende variant. De variant waarbij je af en toe echt even naar je broodje vlees kijkt en bedenkt: Misschien was het niet zo’n goed idee om dit nu te gaan eten. IK HOU ER VAN! Dus toen ik dit boek zag in Eindhoven, vlak voor ik naar Londen ging wist ik dat ik naar deze op zoek zou gaan daar.

Wow wat een boek, het tweede hoofdstuk werd ik al op mijn wenken bediend en was gruwelijk smerig en zo geweldig! Ik was een beetje bang dat het uiteindelijk een beetje braaf zou blijven aangezien het wel een young-adult boek is. Maar geloof me je wordt in dit boek geen moment gespaard. Het zit vol plottwists, gorigheid en killing your darlings zit er ook in. Ik heb af en toe echt even mijn boek dicht moeten klappen omdat het zo heftig was.

Het gave is dat dit boek speelt in Londen, dus vele straten die in het boek voorkwamen herkende ik, of ik had er de week ervoor zelfs gelopen. De bekendheid van de omgeving zorgt er zeker voor dat ik het boek nog leuker vond.  Ik vond het verhaal gewoon ook ontzettend goed, het laat zien waar mensen en zelfs kinderen tot in staat zijn om te overleven.

De personages:

Er zitten zoveel personages in het boek dat ik er geen apart ga benoemen. Maar de personages zitten wel allemaal goed in elkaar, je hebt nergens het gevoel dat één van de personages maar een snelle opvulling is. Ze hebben allemaal hun deel in het verhaal, de één wat langer dan de ander natuurlijk.

Ook de zombies vond ik heerlijk, ze worden niet echt als zombies omschreven maar dat doen ze in The walking dead bijvoorbeeld ook niet. Ze zijn in ieder geval zoals ik ze graag zie, gruwelijk, smerig en niet aan het rennen.

De Schrijfstijl:

Ik hou er van, het boek is zo heerlijk gruwelijk dat ik hem met moeite weg kon leggen. De schrijfstijl is echt goed, het houd je vast in het boek en je hebt eigenlijk weinig tijd om op adem te komen zoveel spanning zit er in.

Eindoordeel:

Wow wat een geweldig boek! Deel twee staat al in de kast maar ik ga ook snel de rest halen want ik moet weten hoe dit verder gaat!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

10 maart 2016 at 14:47

Door je foto op instagram heb ik dit boek uit de bibliotheek gehaald! Je recensie maakt me nog nieuwsgieriger. Hopelijk kan ik snel in dit boek beginnen 😀Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

The book GIF tag

9 maart 2016

%d bloggers liken dit: