Het leed dat pre-orderen heet

Ik ben zo iemand die boeken pre-orderd, waarom vraag je je af? Nou ik heb mijn boek graag op dag van release in huis. Het gaat hier natuurlijk wel om bepaalde boeken en niet elk boek hoef ik meteen in handen te hebben. Maar er zijn een aantal auteurs waarvan ik gewoon weet dat het boek goed is, of waarvan ik gewoon heel graag het vervolgdeel van een serie wil lezen.

 

Maar goed er is leed als je een boek in pre-order hebt……… Je moet vaak heel lang wachten op een nieuw boek! Soms maandenlang en wat ga je dan in de tussentijd doen? Natuurlijk hoor ik je denken, je hebt vast genoeg boeken om te lezen ondertussen. Natuurlijk is dat waar, maar als je op dat ene boek zit te wachten vergeet je al die andere boeken voor even. Hetgeen wat ik mezelf maar aangeleerd heb om te doen is lekker opnieuw in de wereld duiken van die favoriete serie, of dat favoriete boek van die auteur, geloof me dat veracht de wachtpijn. Of lekker op internet alles opzoeken wat je over de serie kan vinden. Leuke plaatjes op pinterest, een facebookgroep waar je je wachtleed kunt delen en kunt fangirlen over het geweldige boek en als je dat leuk vind op zoek gaan naar goede fanfictie. Op deze manier kom je de tijd goed door en voor je het weet ligt je nieuwe boek in de brievenbus en kun je verder in die ene geweldige serie of duik je vol overgave in een nieuw boek van je favoriete auteur.

Daar is dan de dag waar je op gewacht hebt, het boek zou vandaag binnen moeten komen….. Maar helaas geen verzendbevestiging, tja dat is wat mij de laatste tijd regelmatig overkomt. Nu is dit natuurlijk ook helemaal afhankelijk van leveranciers maar het maakt de pijn niet minder.

 

Wat doe je dan? Iets wat ik geleerd heb is in ieder geval eens informatie gaan vragen bij de winkel waar je besteld hebt en het is niet erg om zo af en tot je leed te delen op facebook. Want ook daar zijn genoeg andere mensen die net als jij aan het wachten zijn en het boek nog niet gekregen hebben!

Pre-order jij? Zo ja hoe dood jij de tijd tot je boek binnenkomt?  Ow ja en ik heb de supernatural gifjes gevonden, sorry maar die zie je waarschijnlijk vaker voorbij komen de komende tijd haha.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

11 maart 2016 at 07:20

Ik pre-order nauwelijks. Herlezen is inderdaad een goede manier om de tijd te doden, hoewel ik zelf liever de voorkeur geef aan het lezen van boeken die ik nog niet gelezen heb. Internet afstruinen totdat het boek uitkomt doe ik dan weer wel 🙂11 maart 2016 at 07:34

Ik pro-order zelden tot nooit. Ik kan gemakkelijker langer wachten op een boek, omdat ik nog zo veel ongelezen boeken heb liggen. Dan maken die extra dagen/weken/maanden ook niet meer uit. Het is namelijke echt niet zo dat ik een boek meteen MOET lezen. Ik hou niet van moeten.
Natuurlijk is het rot als het pre-ordenen rot gaat, maar er zijn zo veel dingen die mis kunnen gaan. Zeker als het om buitenlandse boeken gaat. Je moest eens weten hoe vaak Nederlandse boeken het net niet halen om de juiste dag te verschijnen. Ik haal dan altijd gewoon mijn schouders op en pak een ander boek. Het komt vanzelf.
Pas als het langer dan een week gaat duren, dan word ik een beetje kriebelig.    annabel
    11 maart 2016 at 10:07

    Dat is zeker waar Emmy, ik heb inderdaad wel echt boeken die ik heel graag wil lezen en daarom pre order ik. Het ia gewoon altijd jammer als je boek dan niet op de verwachtte datum komt. Maar goed het is zoals het is. Al is het dan wel even fijn om mensen te vinden die er ook van balen. Even een keer een jammer momentje en dan kan je weer verder haha.11 maart 2016 at 07:35

Ik herken het zo! Nog maar 53 dagen tot a court of mist and fury! En 181 dagen tot het vervolg van an ember in the ashes. Het duurt gewoon te lang. Maar als je slim pre orderd kan je een hoop geld besparen. Zo kocht ik de hardcover van a torch against the night voor nog geen €15 feestje!11 maart 2016 at 12:42

Ik pre-order eigenlijk zelden iets, maar als ik het doe, kan ik inderdaad niet wachten om te beginnen in het boek want dan wil ik het héél graag gaan lezen. Wat ik dan probeer is in de tussentijd gewoon andere boeken te lezen om de tijd te doden. Ook al kan ik enorm gefrustreerd raken als hij niet op de beloofde datum binnen is!11 maart 2016 at 14:34

Zelf doe ik dit niet zo vaak. Ik denk dat ik het tot nu toe misschien 3 of 4 keer heb gedaan. Eén van die keren werd de release van het boek altijd maar uitgesteld en liet The Book Depository me daar nooit iets van weten. Er stond wel telkens opnieuw een nieuwe releasedatum op hun site, maar ik zou het wel kunnen appreciëren mocht men de klanten die het boek al besteld hebben dan even iets liet weten.

Doordat die datums soms opschuiven bestel ik eigenlijk nog maar zelden iets in pre-order. Op die manier ben ik minder gefocust op een specifieke datum en lees ik ondertussen gewoon lekker door in mijn huidige boekencollectie.13 maart 2016 at 15:56

Ik doe het heel af en toe, meestal neem ik het dan mee in de bestelling zeg maar. Verder vind ik het niet heel veel waarde hebben aangezien ik het boek meestal toch niet meteen ga lezen, maar ik snap je frustraties zeker wel.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: