En dan valt je boek tegen……

Het gebeurt me niet heel vaak maar soms gebeurt het wel eens dat ik heel erg uitkijk naar een boek en dat hij dan gigantisch tegenvalt. Een recent voorbeeld is Lady Midnight van Cassandra Clare. Ik hou echt van de boeken van Cassandra Clare en ik was dan ook super enthousiast toen het boek eindelijk op de mat viel…….

Ik begon er ook vol enthousiasme in te lezen en toen gebeurde het….. nou ja eigenlijk gebeurde er helemaal niets. Ik voelde niets voor het boek, ik had geen zin om te lezen en ik voelde hem aankomen, datgene wat elke boekliefhebber vreest: De leesdip. Ik heb hem al eens gehad dit jaar en ik was niet van plan me dat nog eens te laten gebeuren.

Maar daar komt de andere kant van Annabel naar boven, ik kan een boek niet zomaar wegleggen, ik vind van mezelf dat ik het dan toch uit moet lezen. Na wat heen en weer gesteggel in één van mijn app groepjes en op mijn facebook besloot ik toch maar om het boek weg te leggen. Ik ging voor het tweede deel van The enemy serie en weet je wat er gebeurde?? Ik heb weer helemaal zin om te lezen! Ik wil mijn boek weer oppakken, ik hoop niet dat er iets leuks op tv. komt het interesseert me niet. Op dat moment wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Heb jij dat wel eens meegemaakt? Dat je zo uit keek naar een boek en het zo tegenviel dat je het weggelegd hebt? Of lees je toch altijd verder?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

16 maart 2016 at 08:29

Zo balen is dat als een boek tegenvalt. Ik moest ook moeite doen hoor om erin te komen en zat er pas echt IN toen ik op de helft was ongeveer. Toen kwam echt Clare naar boven zoals ik haar gewend ben <3 Maar overall is Lady midnight voor mij ook echt niet een van de betere boeken die ze tot nu toe geschreven heeft, jammer genoeg.

Ik heb het zelf met Glass sword gehad bv. Die heb ik weggelegd nadat ik over de helft was, omdat ik me stoorde aan het hoofdpersonage en 't verhaal ook maar matig vond. Die moet ik dus nog steeds uitlezen.. Ik doe over een tijdje dan bv. een re-read en dan begin ik overnieuw en dan hoop ik dat ik er dan anders tegenaan kijk. Bij mij kan het dus wel heel goed helpen om een boek aan de kant te leggen en een andere keer overnieuw erin te beginnen.16 maart 2016 at 08:35

En dat is een van de redenen waarom ik liever niet preorder. Ik heb dan veel te hoge verwachtingen en dan valt een boek echt heel snel tegen. Overigens hoor ik meer mensen zuchten bij Lady Midnight, dus nu ben ik een beetje bang…16 maart 2016 at 20:10

Yup, ik herken het wel… te hoge verwachtingen zijn dat, is echt stom als het dan tegenvalt. Daarom probeer ik me ook niet teveel aan te trekken van gehypte boeken.    annabel
    17 maart 2016 at 09:10

    Dat probeer ik inderdaad vaak ook, met dit boek had ik mezelf ook de verwachting opgelegd omdat ik haar andere boeken zo goed vind.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winactie!

17 maart 2016

%d bloggers liken dit: