The dead van Charlie Higson

The dead van Charlie HigsonThe dead by Charlie Higson
Series: The enemy series #2
Published by Disney Hyperion on september 1st 2010
Genres: Zombies
Pages: 512
Format: paperback

THE DEAD begins one year "before" the action in THE ENEMY, just after the Disaster. A terrible disease has struck everyone sixteen and over, leaving them either dead or a decomposing, flesh-eating creature. The action starts in a boarding school just outside London, where all the teachers have turned into sickos. A few kids survive and travel by bus into the city. The bus driver, an adult named Greg, seems to be unaffected by the disease. Then he begins to show the dreaded signs: outer blisters and inner madness. The kids escape Greg and end up at the Imperial War Museum. A huge fire in South London drives them all to the Thames, and eventually over the river to the Tower of London. It is there they will meet up with the kids in THE ENEMY in Book 3, THE FEAR.

Also in this series: The Fear

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Net na het lezen van het eerste deel wilde ik eigenlijk al meteen verder met deel twee, ik besloot toch eerst een poging met een ander boek te wagen, maar deze legde ik al snel aan de kant. Deze serie is gewoon zo goed!

Het mooie aan dit boek vind ik dat je niet gespaard wordt als lezer, er vallen veel slachtoffers, ook karakters waarvan je hoopt dat ze eigenlijk het einde van in ieder geval dit boek halen. Het verhaal in dit boek vind plaats een jaar voor de gebeurtenissen in The enemy, je maakt dus eigenlijk mee dat de uitbraak net begonnen is. Het volgt ook een hele andere groep kinderen dan in het eerste boek. Waar ik eerst dacht dat ik dat vervelend zou vinden was dit helemaal niet zo eigenlijk. Ik vond het juist heel leuk om te lezen. Aan het eind van het boek kom je wel weer bij de gebeurtenissen van boek  één een bepaalde scene uit het eerste boek kwam ook weer terug in dit boek.

Zoals ik ook al bij de recensie van het eerste boek gezegd heb, hou ik van het hoge goor gehalte in dit boek! Ook hierin wordt je gewoon niet gespaard, wat je vaak in young adult boeken wel ziet. Alles wordt echt tot in de gruwelijkste details verteld. Maar het laat ook zien hoe hard mensen voor elkaar kunnen zijn om te overleven.

De personages:

Zoals ik hierboven al heb gezegd speelt dit boek zich af in een ander deel van Londen met een andere groep. Hoewel je sommige karakters maar vluchtig leert kennen betekend dit niet dat ze niet goed uitgewerkt zijn.

Dat is ook één van de dingen die ik heel goed vind aan deze boekenserie, de karakters staan allemaal als een huis.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl wat kan ik daar nog over zeggen, eigenlijk staat alles hierboven al. Het zit goed in elkaar, een spannend verhaal en een hoop gore scenes. Ofwel een perfect geschreven zombie boek!

Eindoordeel:

Ik was bang voor het tweede deel fenomeen, daar waar het tweede boek minder goed is dan het eerste. Nou daar had ik niet bang voor hoeven zijn want het was echt een geweldig boek! Ik duik in ieder geval meteen in deel drie!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

22 maart 2016 at 21:08

Lijkt me een heerlijk spannend boek, lekker om te lezen zo vlak voor het slapen gaan, als je al in bed ligt en nog even wilt ontspannen (met wat spanning :))Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pixar book tag

23 maart 2016

%d bloggers liken dit: