Recensie: The Fear van Charlie Higson

Recensie: The Fear van Charlie HigsonThe Fear by Charlie Higson
Series: The enemy series
Published by Disney Hyperion on may 20th 2014
Genres: Zombies, young-adult
Pages: 496
Format: paperback

The sickness struck everyone sixteen and over. Mothers and fathers, older brothers, sisters, and best friends. No one escaped its touch. And now children across London are being hunted by ferocious grown-ups who are hungry, bloodthirsty, and not giving up.
DogNut and the rest of his crew, in search of the friends they lost during the fire, set off on a deadly mission from the Tower of London to Buckingham Palace and beyond, as the sickos lie in wait. But who are their friends and who is the enemy in this changed world?

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Het tweede boek was eigenlijk net zo goed als het eerste boek, zou dit boek dan teleurstellend zijn? Met dat gevoel begon ik hier aan. Maar dat had helemaal niet gehoeven want wow ook dit boek was weer fantastisch. Je volgt dit keer weer een andere groep en dat zorgt ervoor dat het spannend blijft. Je leert nieuwe personages kennen en wat ook leuk was aan dit boek is dat je een aantal oude personages terug ziet.

Wederom wordt het concept Killing your darlings veelvuldig toegepast, ik heb in ieder geval geleerd me niet meer te hechten aan de personages haha. De spanning zit er eigenlijk al meteen weer goed in en het goor gehalte is ook weer heerlijk hoog.  Het einde van dit boek maakt me eigenlijk alleen nog maar meer nieuwsgierig naar het volgende deel.

De personages:

Aangezien er niet echt veel vaste personages inzitten en er vele het einde niet halen ga ik hier niet teveel over zeggen. Wat ik wel echt fantastisch vind is dat de personages allemaal als echt aanvoelen, het voelt echt alsof je met de personages op stap bent.

De Schrijfstijl:

Hier kan ik niet echt iets nieuws over zeggen, behalve dat ik echt geniet van deze boeken en ik geniet van de heerlijke schrijfstijl!

Eindoordeel:

Ook dit derde deel heeft me weer verrast en zet een goede opzet neer voor de volgende boeken!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

7 april 2016 at 18:09

Darlings die gekilled worden vind ik alleen leuk als ik het bij mijn eigen teksten kan doen, zodat die beter worden, en als andere er nog geen kennis mee hebben kunnen maken. Darlings die in boeken worden gekilled roepen bij mij stiekem toch wat meer stressreacties op ­čśŤ (hoewel het de boel natuurlijk wel spannend maakt, maar soms ook saaier: je favo personage is immers niet meer).Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: