Recensie: Het boek van Tess van Miriam Bruijstens

Recensie: Het boek van Tess van Miriam BruijstensHet boek van Tess by Miriam Bruijstens
Published by Clavis on January, 28th 2015
Genres: young-adult
Pages: 131
Format: Hardcover
five-stars

Beleef een zomer lang hoe Tess inspiratie opdoet voor haar boeken. Want om schrijfster te worden, moet je eerst veel meemaken, vindt ze. Daarom onderneemt ze wilde avonturen. Maar dan ontmoet ze Patrick, die haar rust geeft. Aan hem vertelt Tess haar grootste geheim ...

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit boek is zo’n boek dat ik al een hele tijd op mijn wishlist had staan maar telkens maar niet kocht of niet kon vinden. Toen ik op facebook het evenement voor het tweed boek zag, besloot ik dat het nu wel echt tijd werd om het eerste boek te gaan lezen.

Ik begon aan het boek, maar wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten, het stond vol  gedichten en er kwam zelfs een recept voorbij. Even was ik bang dat het boek misschien toch niet echt iets voor mij zou zijn. Maar ik daar hoefde ik helemaal niet bang voor te zijn want ik heb dit boek bijna ademloos zitten lezen.

Het begin lijkt wat rommelig, maar al snel kom je er eigenlijk achter dat dit perfect bij het karakter van Tess past. Door de manier waarop het boek opgebouwd is krijg je een echt kijkje in het leven van Tess. Het leven van Tess is niet altijd even leuk geweest, ze heeft een hoop meegemaakt en ook in dit boek maakt ze weer voldoende mee.

Het boek is rauw en neemt zowel in taal als in daden geen blad voor de mond, het is niet bedoelt voor mensen die niet tegen een stootje kunnen want het verhaal is niet luchtig. Op plekken is het wel luchtig maar vooral erg rauw en eerlijk.

De personages:

Tess is best een gecompliceerd persoon, dat merk je eigenlijk al meteen vanaf de eerste bladzijde. Maar aan het einde van dit boek heb je echt het gevoel dat je haar in ieder geval een beetje hebt leren kennen. Ik denk namelijk dat er nog veel meer te leren valt over Tess. Maar ik vind haar wel echt een prachtig karakter.

Ook de personages om Tess heen leer je door haar ogen beter kennen. Ze voelen als echt aan en aan het einde van het verhaal voelt het alsof je samen met hen de zomer hebt doorgebracht.

De Schrijfstijl:

Hoewel ik even moest wennen aan de manier van schrijven ( die misschien ook wel gewoon met het karakter Tess te maken heeft ) vond ik de schrijfstijl geweldig. Het voelde alsof ik over een echt persoon las en de manier van schrijven gaf echt een kijkje in het hoofd van de hoofdpersonage.

Eindoordeel:

Ik ben blij dat ik dit boek eindelijk heb opgepakt, ik kan dan ook niet wachten om deel twee te lezen. Gelukkig ga ik vanavond naar de presentatie!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

14 april 2016 at 07:23

Ik hoor veel goede dingen over dit boek. Aanvankelijk dacht ik dat dit niet helemaal mijn soort boek is, maar misschien moet ik het toch maar eens een kansje geven 🙂14 april 2016 at 10:09

Ik heb deze laatst ook gelezen maar ben er niet zo heel enthousiast over. Veel plezier vanavond! 🙂23 april 2016 at 19:30

Ik vond ‘m ook echt heel mooi, binnenkort het vervolg lezen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: