Boekpresentatie: Het tweede boek van Tess van Miriam Bruijstens

Gisteren plaatste ik de recensie van Het eerste boek van Tess, dat ik vorige week pas gelezen heb. Ik was heel erg onder de indruk van de schrijfstijl en het verhaal. Gisteren was het dan zover de presentatie van het tweede boek! Deze vond plaats in de Speelboek in Amersfoort. Ik was hier zelf nog nooit geweest, maar ik vind het echt een hele leuke winkel, een combinatie van speelgoed en boeken.

Op het station had ik samen met Emmy afgesproken en die vertelde dat ook Lieke mee zou reizen. Terwijl we zaten te wachten op Lieke gaf Emmy mij een verjaardagscadeautje, wat echt super lief was! Het was een mystery funko Dean!!! Ik schreeuwde ook Dean op het perron geloof ik haha.

Samen met Emmy en Lieke reisde ik naar Amersfoort en daarna voegde ook Ellis zich bij ons. Het was even zoeken naar het winkeltje en natuurlijk stuurde de routeplanner ons via een toeristische route maar goed we kwamen nog steeds op tijd aan. In de winkel zag ik eerst al een bak met aanbiedingen en kocht het boek free to fall voor 3 euro en nam ik natuurlijk ook Het tweede boek van Tess mee, bij de Kassa lag ook nog Tony Chocolonely, tja die kon ik ook niet laten liggen haha. Daarna gingen we naar boven en werden we begroet door Miriam zelf! Wat ontzettend leuk! We namen plaats en ondertussen had ook Thyrze zich bij ons gevoegd.

Wat me opvalt, is dat als je mensen met een liefde voor boeken bij elkaar zet, het eigenlijk nooit stil is! Maar we delen meer dan alleen verhalen over boeken en dat maakt het eigenlijk wel heel bijzonder. ik vind het dan ook ontzettend tof dat ik al deze mensen heb leren kennen.

Maar nu snel verder met de presentatie, deze begon met Katja die vertelde hoe ze verliefd was geworden op Het eerste boek van Tess en helemaal happy was toen ze het manuscript van het tweede boek mocht lezen.

 Het enthousiasme zorgde voor ontroering bij Miriam, deze was even sprakeloos door de lieve en mooie woorden van Katja. Ze vertelde in het kort over het boek, maar niet teveel om het niet te spoilen voor de mensen die hem nog niet gelezen hadden en dat vond ik echt super fijn want ik ben één van die mensen.

Daarna vertelde ze over dichten, want er zou een workshop gedichten schrijven plaatsvinden. Nou zonder de hulp van de andere meiden was er bij mij niks uitgekomen, want om eerlijk te zijn heb ik hier dus geen talent voor haha. We mochten ons gedicht in een mooie fles stoppen.

Ondertussen hebben we Miriam ook gevraagd om onze boeken te signeren. Ik hou daar van, het maakt het boek net even iets mooier zo’n handtekening.

Daarna las Miriam nog een stukje voor uit Het tweede boek van Tess, gewoon het begin omdat dat geen spoilers weg zou geven.

Tot slot was er nog een win actie en won iemand de twee boeken, erg leuk natuurlijk! Het was toen toch echt wel tijd om naar huis te gaan, we namen langzaam afscheid, want het duurde wel even haha. We kregen nog een toffe goodiebag mee en liepen terug naar het station.

 

Wat stiekem een beetje verder was, dan we gedacht hadden. Op het station bekende ik dat ik nog nooit gegeten had bij Julia’s, tja….. nu dus wel haha. Ik vond het in ieder geval echt lekker. Daarna zijn we weer naar huis vertrokken, rond tien uur was ik weer thuis, moe maar ik had wel een hele toffe dag gehad en wat is Miriam ontzettend lief!

Miriam en de speelboek ontzettend bedankt voor deze leuke boekpresentatie!

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

15 april 2016 at 13:18

Ik schaam me echt dat ik deel een van dit boek nog niet heb gelezen. :’)16 april 2016 at 08:36

Leuk om jouw verslag van de boekpresentatie te lezen! Ik vond het erg gezellig. 😀 (Moest alleen ook weer snel weg, iets met lessen voorbereiden enzo… Goede planning, ahum.)17 april 2016 at 13:04

Leuk dat jullie elkaar weer eens in het echt konden zien. Jammer dat we wat verder uit elkaar wonen en ik niet met de auto rijd. Maar dankzij dit soort verslagjes kan ik wel altijd een beetje meegenieten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: