Recensie: The Wrath and the dawn van Renee Ahdieh

Recensie: The Wrath and the dawn van Renee AhdiehThe wrath and the dawn by Renee Ahdieh
Series: The wrath and the dawn #1
Published by Putnam's Sons Books for Young Readers on May 12th 2015
Genres: young-adult
Pages: 404
Format: paperback
four-half-stars

One Life to One Dawn.

In a land ruled by a murderous boy-king, each dawn brings heartache to a new family. Khalid, the eighteen-year-old Caliph of Khorasan, is a monster. Each night he takes a new bride only to have a silk cord wrapped around her throat come morning. When sixteen-year-old Shahrzad's dearest friend falls victim to Khalid, Shahrzad vows vengeance and volunteers to be his next bride. Shahrzad is determined not only to stay alive, but to end the caliph's reign of terror once and for all.

Night after night, Shahrzad beguiles Khalid, weaving stories that enchant, ensuring her survival, though she knows each dawn could be her last. But something she never expected begins to happen: Khalid is nothing like what she'd imagined him to be. This monster is a boy with a tormented heart. Incredibly, Shahrzad finds herself falling in love. How is this possible? It's an unforgivable betrayal. Still, Shahrzad has come to understand all is not as it seems in this palace of marble and stone. She resolves to uncover whatever secrets lurk and, despite her love, be ready to take Khalid's life as retribution for the many lives he's stolen. Can their love survive this world of stories and secrets?

Inspired by A Thousand and One Nights, The Wrath and the Dawn is a sumptuous and enthralling read from beginning to end.

Mijn recensie:

Dit boek stond al heel lang op mijn verlanglijstje, maar ik kon hem meestal niet vinden in de boekhandels. Zelfs niet toen ik in Londen in de Waterstones was. Maar uiteindelijk heb ik hem dan toch en wow wat een prachtig boek.

Je valt eigenlijk midden in het verhaal, Maar dat stoort geen moment. Want gedurende het verhaal kom je erachter wat er nu precies aan de hand is. Het verhaal is spannend, maar vooral ook heel erg mooi. Het laat een groei zien in de personages en ook de onthullingen in het boek zijn mooi verwerkt.

Ondanks het mooie verhaal zit er ook genoeg spanning in, ik heb echt momenten gehad dat ik op het puntje van mijn stoel zat en echt hoopte dat het goed zou aflopen. Ook al wist ik tijdens het lezen al dat er een deel twee zou komen, toch had ik dit einde niet verwacht. Want het einde sloeg echt in als een bom en ik vond hem echt verschrikkelijk, ik had zo’n ander einde gehoopt maar dit past natuurlijk wel beter bij het verhaal en maakt meteen een opzet voor het volgende deel.

De personages:

De personages zijn echt goed neergezet in dit boek, langzaam aan leer je ze beter kennen en wordt je eigenlijk een beetje verliefd op ze. Deze personages laten heel goed zien dat je niet iedereen meteen moet beoordelen voordat je het hele verhaal kent. Want er zijn meestal meer kanten aan een verhaal dan je op het eerste gezicht denkt.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is echt heel mooi, de verwerking van de verhalen van duizend en één nacht in het boek maken het verhaal nog mooier om te lezen.

Hoewel er niet continu actie in zit heb je het gevoel dat je wel echt vooruit komt in het verhaal en dat de rust die ingebouwd is ook gewoon even nodig is om even op adem te komen.

Eindoordeel:

Ik vond het echt een prachtig boek en het tweede deel is al besteld want ik moet weten hoe dit verder gaat!

four-half-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

20 april 2016 at 08:44

Urgh. Ik heb dit boek nodig!annabel
20 april 2016 at 09:04

Ja dat klopt! Je hebt hem heel hard nodig!!!! hahaGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: