Yalfest 2016

 

Na maanden wachten was het afgelopen zondag dan eigenlijk zover, Yalfest 2016! Zeven auteurs, workshops en een hele hoop boekenvriendjes ontmoeten. Eigenlijk kon deze dag niet meer mis gaan toch? Je leest het allemaal hier onder in mijn verslag van deze dag.

De dag begon eigenlijk al een beetje op het station waar ik één van mijn boekvriendinnetjes voor het eerst zou gaan ontmoeten. We hadden elkaar nog nooit gezien maar we zitten al een tijdje in dezelfde app groep. Elkaar eenmaal gevonden liepen we naar De winkel van Sinkel. Daar aangekomen zag ik ook alweer bekende en natuurlijk moesten we even met elkaar kletsen. Eenmaal klaar met kletsen en begroeten zijn we in de rij gaan staan en kon het wachten tot we naar binnen mochten beginnen. Ondertussen werden er een hoop foto’s gemaakt en werd er ook gefilmd.

Om 11 uur was het dan eigenlijk zover, we mochten naar binnen! We kregen een bandje om en ook de goodiebag werd ons aangereikt. We hingen onze jas op en zochten met en flesje drinken in de hand een plaatsje in de zaal voor het hoofdprogramma.

Deze werd wederom gepresenteerd door Bart Boonstra, die dit echt wel heel leuk doet en al gelijk kon mede delen dat er volgend jaar weer een Yalfest zal plaatsvinden!!!

Toen was het toch echt tijd voor de auteurs, onder luid applaus en gejuich kwamen ze één voor één binnen en namen plaats op de bank. ( Dit was één van mijn mindere punten maar daar later meer over ). Het programma begon met een interview, wat ontzettend leuk was, vooral om te horen dat wij het allerleukste publiek zijn natuurlijk! Gevolgd door een quiz die hoewel het idee leuk was, mijn aandacht niet echt vast hield. Als laatste hadden we als publiek de kans om vragen te stellen. Voor mijn gevoel waren er nog veel meer vragen, maar daar was helaas geen tijd meer voor.

Daarna was het pauze, terwijl iedereen naar boven liep om zijn lunchpakketje te halen besloten wij eerst langs de boekenkraam te gaan. Ook daar was het druk, maar ook daar kwam ik weer bekende tegen en door het kletsen ging het toch nog snel haha. Ik kocht daar het boek, De appeltaart van hoop en ik ben er heel nieuwsgierig naar!

Vervolgens eerst maar eens een wc opgezocht en daarna onze lunch gehaald. Met de tas in onze handen zijn we boven wat rond gaan lopen, daar heb ik bij My Movie stuff een prachtige ketting gekocht!

Na deze aankoop zijn we naar de ruimte gegaan waar wij onze workshop schrijven zouden krijgen, daar hebben we op een stoel ons lunchpakketje opgegeten. De workshop was wel leuk, er werden hier en daar wel dingen verteld die ik nog niet eerder had gehoord en ook het filmpje erbij was erg leuk. Ik heb in ieder geval weer helemaal zin om te gaan schrijven!

Vervolgens was er weer een pauze waarbij wij besloten om alvast naar beneden te gaan en in de rij te gaan staan voor de foto. We waren niet de enige met dit idee haha. Het foto maken zelf ging ongelooflijk snel, al duurder het bij mij iets langer omdat ik de bank niet uitkwam haha. Maar goed voor ik het wist stond ik weer naast het podium.

Daarna hebben we nog een mooie tattoo laten zetten en zijn vervolgens foto’s gaan maken bij de fotodoos. Voor ons zat het er hierna alweer op. helaas was het weer tijd om Yalfest achter ons te laten, we doken nog even de boekwinkel aan de overkant in en zijn daarna met een groepje gaan eten bij de KFC wat ontzettend gezellig was. Onderweg terug naar het station hebben we heerlijk gekletst met z’n allen en toen was het alweer tijd om afscheid te nemen. Echt heel jammer hoor dat het er weer opzit, ik ga alle lieve mensen missen!!!!

Zo dat was mijn verslag, natuurlijk heb ik een hele toffe dag gehad! En ik zit nu alweer klaar voor kaartjes voor volgend jaar. Maar er zijn wel een aantal dingen waar ik tegen aan liep. En ik denk dat ik ze netjes genoeg verwoord heb om er niemand mee voor het hoofd te stoten. Zo vond ik het bijvoorbeeld jammer dat:

 

  • De auteurs zo laag zaten, hierdoor kon ik helaas geen mooie foto’s maken maar zag je ze ook niet. Dit maakt het voor mij ook lastiger om me aandacht bij het hoofdprogramma te houden.
  • ondanks dat ik heel goed snap hoe lastig dit is met 400 mensen ik toch een beetje het contact met de auteurs miste. Daar waar we allemaal voor gekomen zijn toch? ( naast alle andere awesome dingen natuurlijk )
  • Dit lost zich al op, maar de ruimte hoe mooi hij ook was, was wel een beetje te klein, we moesten echt schuifelen.
  • Het echt te kort was! Heel veel activiteiten kon je door tijdgebrek ook niet meer doen wat jammer is natuurlijk. Want het was allemaal zo leuk!

Aan de andere kant waren er ook gewoon zoveel toffe dingen dat de punten hierboven in het niet vallen. Zoals de punten hieronder:

  • Ondanks dat de ruimte wat klein was, was het er wel prachtig
  • De locatie was voor vele goed te bereiken
  • De sfeer was echt helemaal top!
  • Het was heel duidelijk waar je moest zijn en wanneer!
  • Ook al heb ik hem nog niet gezien, het is wel tof om een soort van familieportret te hebben met alle auteurs.
  • Het evenement geeft zoveel van ons de kans om elkaar als mede young-adult fans eens in het echt te zien in plaats van alleen internet contact en persoonlijk vond ik dat misschien nog wel het aller leukste van de dag!

Laat ik ook nog even benadrukken dat ik het echt geweldig vind dat we een event als deze in Nederland hebben. Hoe lang hebben we met z’n allen niet uitgekeken naar iets als dit?! Dus mijn complimenten aan de organisatie en een hele grote dank je dat jullie dit voor ons mogelijk hebben gemaakt!

En nu de goodiebag, helaas ben ik de tas zelf vergeten op de foto te zetten en buiten deze goodies zaten er ook nog flyers en een aantal boekenleggers in!

Als boek had ik, De afstand tussen jou en mij, ook naar dit boek ben ik erg benieuwd!

 

 

 

 

 

 

 

En dan de handtekeningen:

Ransom Riggs
Arwen Elys Dayton
Stephanie Perkins
Tahereh Mafi
Tom Ellen
Becky Albertalli
Lucy Ivison

Dit was mijn verslag, ben jij ook op Yalfest geweest? Wat vond jij er van? Ik kijk in ieder geval uit naar Yalfest 2017!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: