Recensie: The Sacrifice ( The enemy #4) van Charlie Higson

Recensie: The Sacrifice ( The enemy #4) van Charlie HigsonThe sacrifice by Charlie Higson
Series: The enemy #4
Published by Disney Hyperion on June 11th 2013
Genres: Zombies, young-adult
Pages: 512
Format: paperback

The Sacrifice picks up after Small Sam and The Kid arrive at the Tower of London at the end of The Dead. Though Sam finds safety and friendship at the Tower with Jordan Hordern's crew, he can't settle down. The only thing he wants is to be reunited with his sister, Ella. Despite Ed's protests, Sam and the Kid strike out westward, through the no-go zone.

Meanwhile, Shadowman is tracking Saint George across north London, watching him build up his army. Shadowman knows that Saint George is an extremely dangerous threat, but no one will take his warnings seriously.

Some answers to the questions we've been wondering about--What is the Disease? Where did it come from? Is there a cure?--are addressed by an unexpected source: a diseased adult nicknamed Wormwood who has the ability to speak, though his ravings are difficult to decipher.

Unspeakable horror, edge-of-the-seat suspense, and stomach-churning plot twists continue in Book 4 of Charlie Higson's masterful Enemy saga.

Also in this series: The end

Het verhaal algemeen:

Deze serie wordt serieus met elk deel weer beter, het mooie is dat hoewel het allemaal verschillende verhalen zijn je toch personages uit één van de andere boeken tegenkomt en groepen zich soms samenvoegen.

Dit deel zat echt vol met actie, vanaf zo’n beetje de eerste pagina tot de laatste zat ik op het puntje van me stoel en vroeg ik me af wat er nu weer zou komen. Je volgt in dit deel twee grote verhaallijnen die uiteindelijk ook weer bij elkaar komen.

Aan de ene kant het verhaal van Smal Sam en The kid en wow wat een verhaal is dat zeg! Het zit echt vol spannende momenten en ook momenten waarbij je denkt, dit kunnen ze echt niet gaan doen en dan BAM doen ze het toch! Ik heb me in ieder geval prima vermaakt met zijn verhaal!

Aan de andere kant het verhaal van shadowman die toeziet hoe het leger van grown ups zich steeds meer ontwikkeld en steeds intelligenter lijkt te worden. En laat me je dit vertellen, als er iets is wat je niet wil is dat ze intelligenter worden! Ook dit verhaal was dus super spannend. Uiteindelijk komen de verhaallijnen dus bij elkaar en dat zorgt er voor dat het eigenlijk nog spannender wordt.

De personages:

Ik ga niet teveel zeggen over de personages, ik wil niet teveel spoilen van het boek aangezien het al een verder deel in de serie is. Maar wat ik echt nog steeds knap vind is dat ondanks dat ik me telkens weer voorneem dat ik me niet ga hechten aan de personages ik dit toch doe.

Het gevolg is dat mijn hart er keer op keer uitgerukt wordt en vertrappeld, of misschien passend in het verhaal opgegeten.

De Schrijfstijl:

Ik vind het heel knap dat Charlie Higson mij zelfs in boek 4 nog kan boeien met deze serie. Ik was heel bang dat het eentonig zou gaan worden maar ik kan vertellen dat dit helemaal niet het geval is.

Eindoordeel:

Weer een fantastisch deel in deze serie, ik kan echt niet wachten om verder te gaan met het volgende deel!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Yalfest 2016

27 april 2016

Boek Haul April 2016

29 april 2016

%d bloggers liken dit: