Recensie: The fallen van Charlie Higson

Recensie: The fallen van Charlie HigsonThe fallen by Charlie Higson
Series: The enemy series #5
Published by Puffin UK on April 1st 2014
Genres: Zombies, young-adult
Pages: 502
Format: paperback

The Fallen by Charlie Higson is the fifth awesome book in The Enemy series. First the sickness rotted the adults' minds. Then their bodies. Now they stalk the streets, hunting human flesh. The Holloway crew are survivors. They've fought their way across London and made it to the Natural History Museum alive - just. But the fight will never end while the Enemy lives, unless there's another way...The kids at the museum are looking for a cure. All they need are medical supplies. To get them means a journey down unknown roads. Roads where not only crazed, hungry sickos hide in the shadows. Suddenly it's not so clear who - or what - they're fighting.

Also in this series: The Fear

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Boek vijf alweer in de serie en wow wat een rollercoaster weer. Elk boek weer ben ik bang dat ik het niet meer leuk ga vinden. Maar telkens komt er weer een plottwist in de serie die mij weer boeit en ervoor zorgt dat ik het verder moet lezen!

Ook in dit verhaal, waarin vooral de zoektocht naar de juiste medicijnen en medische spullen centraal staat. Een groep vertrekt naar Heathrow omdat daar in de buurt een kantorencomplex zit. In één van die complexen zit een medisch researchcentrum, daar gaat de groep naartoe.

De groep splits op een gegeven moment op en dat heeft echt rampzalige gevolgen, die ik niet ga verklappen want spoilers. Maar ik kan je vertellen dat dit boek mij wederom op het puntje van mijn stoel heeft laten zitten want achter elke deur en om elke hoek schuilt er gewoon gevaar.

De personages:

Net als bij de andere boeken verklap ik niet teveel over de personages. In dit boek kom je in ieder geval vooral oude bekende tegen, kinderen die je in eerdere boeken al hebt leren kennen. De personages ontwikkelen zich en je leert steeds meer over ze, zoals hun leven voor de ziekte, maar ook waar ze waren toen de ziekte uitbrak.

Deze achtergrond verhalen maken dat de personages nog meer gaan leven en je het nog moeilijker vind, als er eentje het boek niet overleefd.

De Schrijfstijl:

Eigenlijk heb ik hier niet zo heel veel meer over te zeggen natuurlijk, wederom vond ik de schrijfstijl fantastisch, veel plotwendingen en gruwelijke scenes precies zoals ik inmiddels gewend ben van deze serie.

Eindoordeel:

Ook deel 5 stelt geen enkel moment teleur, het is net als de andere delen echt fantastisch en aan het einde van het boek wil je maar één ding: Het volgende deel en wel nu!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wrap Up April

3 mei 2016

%d bloggers liken dit: