Recensie: Amber van Haiti Bel

Recensie: Amber van Haiti BelAmber by Hati Bell
Published by Zilverspoor on july 24th 2013
Genres: young-adult, fantasy
Pages: 304
Format: paperback
three-stars

ALLES HEEFT EEN PRIJS...

De dryade Amber O'Neill is door haar unieke maar gevaarlijke gave een buitenbeentje binnen een verborgen bovennatuurlijke gemeenschap in een Engels stadje. Als door een fusie tussen de lokale scholen rivaliserende rassen, zoals draken en dryaden, gedwongen worden hun dagen deels gemeenschappelijk door te brengen, ontaardt er een strijd rond Amber.

Wanneer Amber voor het eerst in aanraking komt met haar gezworen vijand, een drakenjong, krijgt ze een schokkend visioen. Hoe ver kan ze deze draak vertrouwen, en zal hij haar helpen of haar ondergang betekenen?

Wie met vuur speelt...

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Voor het eerst ben ik niet zo heel enthousiast over een boek, het verhaal klonk veelbelovend toen ik de tekst op de achterkant las. Maar wat maakt het dan dat ik dit boek niet zo tof vond?

Nou ja laten we beginnen met het feit dat ik gewoon echt de spanning miste in dit verhaal. Het is telkens net niet spannend. Je denkt nu gaat er iets spannends gebeuren maar het komt net op tijd weer goed. Tuurlijk is dat af en toe wel leuk maar na een tijdje wordt het wat mij betreft wat ongeloofwaardig en ook voorspelbaar.

Waar ik de laatste tijd echt op het puntje van mijn stoel zat van spanning heb ik dat dus met dit boek helemaal niet gehad. Ik wist gewoon ow dit loopt wel goed af en ik hoef me niet druk te maken. Zo vind ik het persoonlijk niet leuk om een boek te lezen.

Ook het feit dat eigenlijk pas vrij laat in het boek wordt verteld waarom de draken en de dryaden zo’n hekel aan elkaar hebben. Op dat punt interesseerde me dat eigenlijk al niet meer echt.

Laat ik dit wel positief afsluiten want er zat echt heel veel potentie in het verhaal, ik denk ook dat als het wat spannender was geweest ik het geweldig zou hebben gevonden.

Waarom ik dit boek dan toch drie sterren geef als je zo mijn recensie leest? Omdat ik simpelweg wel vind dat het idee ontzettend goed is en ik me ook wel vermaakt heb tijdens het lezen.

De personages:

Ik had weinig klik met de personages, ik vond Amber vooral erg naïef en dat eeuwige getwijfel van Drake over wel of geen contact met Amber irriteerde me ook een beetje.  Ik vond het feit dat iedereen maar gewoon aanneemt dat ze een hekel aan elkaar moeten hebben gewoon niet zo passen bij deze tijd en zeker niet bij de leeftijdsgroep. Maar dat is natuurlijk helemaal mijn mening.

De Schrijfstijl:

Zoals ik hierboven al benoemd heb, ik miste echt de spanning in het verhaal. Waar ik normaal op het puntje van mijn stoel zou zitten merkte ik nu dat ik bij mezelf dacht dat het toch wel weer goed zou komen. Maar het leest wel vlot, ik heb het boek binnen twee dagen uitgelezen dus dat is wel een goed teken.

Eindoordeel:

Dit boek was gewoon niet helemaal mijn ding, was het heel slecht? Nee dat vind ik niet, dit is echt een boek waarbij ik alleen maar kan zeggen: Lees het en oordeel zelf!

three-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: