Brainstorm bij uitgeverij Moon

Een aantal weken geleden kwam ik er via een whatsapp groep achter dat er een brainstorm plaats zou vinden bij uitgeverij Moon. Ik ben meteen op internet gaan zoeken naar het oproepje en natuurlijk meteen achter de laptop geklommen om me aan te melden.

Diezelfde middag nog kreeg ik bericht terug dat de aanmelding ontvangen was, maar dat het nog niet zeker was of ik erbij kon zijn. Want er zou uit alle aanmeldingen een selectie worden gemaakt. Het wachten begon en toen de datum van de deadline daar was checkte ik de hele middag mijn telefoon op nieuwe e-mail. Toen ik uiteindelijk de mail binnen kreeg heb ik even een ronden dansje gedaan want hoe tof is het dat je naar een uitgeverij mag?!

Op de dag van de brainstorm had ik afgesproken met Marielle van Duntax om samen te reizen. Wel zo gezellig natuurlijk! We hebben vooral veel gekletst in de trein over vanalles en over boeken natuurlijk en op het metrostation kwamen we meerdere mensen tegen die ook op weg waren naar de brainstorm.

Eenmaal binnen stelde iedereen van de uitgeverij zich voor, wow wat ontzettend gaaf gewoon om ze allemaal te ontmoeten. Ik heb ontzettend veel respect voor Nederlandse uitgeverijen want het is niet makkelijk in deze tijd om iedereen tevreden te houden en mooie boeken te selecteren. We hadden allemaal een mooi foldertje voor onze neus met daarin de releases van een gedeelte van dit jaar. Ik heb er in ieder geval een paar tussen zien staan die ik echt wel heel graag wil lezen!

Ook werd ons gevraagd een naambordje te maken en eventueel je blog erbij te zetten. Uiteindelijk was het tijd om te beginnen met eerst een voorstelrondje, wie ben je, heb je een blog en wat zijn je tips en tops. Nou ja tops weet ik altijd wel, zeker bij Moon want ze zijn nu eenmaal de uitgeverij van de Cassandra Claire boeken dus een dikke vette top is de gave titels die ze hebben. Een tip vond ik wat moeilijker, wat me opviel bij binnenkomst is dat ik veel meer boeken van ze gelezen heb dan ik dacht. Dus misschien tijd dat we ervoor zorgen dat ook Moon nog meer zichtbaar wordt in de boekhandels!

Na het voorstelrondje was het tijd voor de brainstorm, wat vinden wij nou leuk? Meer events? Meer contact met auteurs? Het kwam allemaal voorbij en op alles werd enthousiast gereageerd. Er werd ook geopperd of het misschien leuk zou zijn om een soort van reisje naar een buitenlandse uitgeverij te doen. Wat natuurlijk ook super gaaf is! Ik denk in ieder geval dat Moon echt wel goed op weg is!

Ook werd er gevraagd naar het belang van een mooie cover, de prijs van een boek en de website van Moon. Ook hier werden goede tips gegeven, want als blogger is het natuurlijk maar wat handig als de website goed up to date is en je ook goed kan zien wat er nu precies in de aanbieding is bij een uitgeverij.

Veel te snel kwam er een einde aan de middag, ik heb zo ontzettend genoten van het bezoek en het feit dat je gewoon met allemaal Young-Adult fans kunt praten en discussiëren over onze grootste passie: Boeken. Ter afsluiting kregen we een goodiebag mee met daarin het boek Did I mention I love you van Estelle Maskame deze titel wordt dit jaar uitgegeven bij Moon en mochten we nog een boek uitzoeken. Ik nam Zijn jaar mee van Gayle Forman , heb ik weer want ik kwam er dus achter dat ik eerst haar dag moet lezen. Nou ja weer een excuus om een boek te kopen toch?

Ook werd er nog een groepsfoto gemaakt en nog wat gekletst. Ik vond het in ieder geval super gezellig en het was veel te snel voorbij. Op de terugweg zijn ik een Marielle nog wat gaan eten op het station en daarna was het toch echt tijd om naar huis te gaan.

Ik wil Moon bedanken voor deze onwijs toffe brainstorm! Wat een geweldig leuk team hebben jullie en ik kan niet wachten op al die boeken die jullie nog gaan uitgeven!

Was jij er ook bij? Wat vond jij er van?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

10 mei 2016 at 20:55

Leuk verslag! Je hebt het mooi bondig gehouden haha, de mijne komt vrijdag online!11 mei 2016 at 18:23

Ik was er niet bij maar het lijkt me wel heel tof dat een uitgeverij echt benieuwd is naar julie mening als bloggers. Zelf zou ik waarschijnlijk iets gezegd hebben over de nieuwe covers van de Magisterium-reeks. Ik vind ze op zich wel mooi maar vind het tegelijkertijd jammer dat ze de vorige omslag-ontwerpen niet verder zetten. In de eerste plek omdat ik het als boekenfan altijd jammer vind wanneer boeken niet mooi bij elkaar passen maar ook omdat ze nu minder inspelen op de leeftijdsgroep voor wie de boeken oorspronkelijk bedoeld zijn. Ik denk ook dat jongens ze nu minder makkelijk uit het rek zullen nemen door de sierlijke omslag – terwijl de boeken toch echt ook voor hen interessant zijn.2 juni 2016 at 14:17

Super leuk verslag! En ik hoop dat ik de volgende keer niet zo ziek ben en nog een tweede kans krijg om te mogen gaan hihi. Supergaaf ook dat ze de DIMILY serie gaan vertalen, dat gaat echt een hit worden!! En ik ben erg benieuwd wat er nog meer op het programma staat bij deze uitgever <3Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: