Recensie: The hunted van Charlie Higson

Recensie: The hunted van Charlie HigsonThe Hunted by Charlie Higson
Series: The enemy #6
Published by Puffin UK on September 4th 2014
Genres: Zombies, young-adult
Pages: 440
Format: paperback

The Hunted is Charlie Higson's sixth terrifying installment in the thrilling The Enemy series. The sickness struck everyone over fourteen. First it twisted their minds. Next it ravaged their bodies. Now they roam the streets - Crazed and hungry The others had promised that the countryside would be safer than the city. They were wrong. Now Ella's all-alone except for her silent rescuer, Scarface - and she's not even sure if he's a kid or a grown-up. Back in London, Ed's determined to find her. But getting out of town's never been more dangerous- because coming in the other direction is every SICKO in the country. It's like they're being called towards the capital and nothing is going to stop them...In the penultimate book in The Enemy series, the survivors' stories cross with chilling consequences.

Also in this series: The end

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit boek leek mij de minst spannende in de serie om de één of andere reden was ik bang dat ik nu dan toch echt in een soort gat zou vallen. Nou ik had het mis, want deze blijkt één van de spannendste te zijn van allemaal!

In dit deel kom je veel meer te weten over de ziekte, waar het vandaan komt en wat ze al geprobeerd hebben om het te tegen te houden. Dat vond ik zelf wel erg interessant want ja hoe komt het nu dat je onder de veertien niet ziek wordt?

We ontmoeten Ella weer en zien waar zij al die tijd is geweest en hoe het haar afgaat nu ze helemaal alleen is. Ik moet zeggen dat ik echt diepe respect voor haar heb, ik zou allang opgegeven hebben denk ik.

Ook zien we hoe er een reddingsmissie opgezet wordt vanuit Londen om Ella te zoeken en terug te brengen. Ook dit deel van het verhaal is erg spannend, verschillende groepen komen bij elkaar en dat maak het extra spannend. Want zoals the walking dead fans wel weten zijn het niet alleen de zombies waar je bang voor moet zijn. Mensen doen elkaar veel ergere dingen aan.

De personages:

Zoals altijd wil ik hier niet teveel over zeggen, ik zou het jammer vinden als ik het spoil voor iemand die de serie nog wil gaan lezen. Maar ik kan wel zeggen dat er een heel verassend personage terug komt. Dat had ik echt niet verwacht en ik vond het echt fantastisch!

Verder vind ik vooral de ontwikkelingen binnen de groepen heel interessant, je ziet echt veel gebeuren tussen de kinderen onderling.

De Schrijfstijl:

Kan ik hier nog iets nieuws over zeggen? Ik denk het haast niet eigenlijk, niet zonder in herhaling te vallen.

Eindoordeel:

Weer een geweldig boek, ik kom steeds dichter bij het einde en om eerlijk te zijn ben ik er heel bang voor! Ik wil geen afscheid nemen van deze fantastische serie maar ik kan ook niet wachten om uit te vinden hoe het verder gaat!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: