Recensie: A court of mist and fury van Sarah J. Maas

Recensie: A court of mist and fury van Sarah J. MaasA court of mist and fury by Sarah J. Maas
Series: A court of thornes and roses #2
Published by Bloomsbury USA children on may 3rd 2016
Genres: New Adult, fantasy
Pages: 624
Format: Hardcover
five-stars

Feyre survived Amarantha's clutches to return to the Spring Court—but at a steep cost. Though she now has the powers of the High Fae, her heart remains human, and it can't forget the terrible deeds she performed to save Tamlin's people.

Nor has Feyre forgotten her bargain with Rhysand, High Lord of the feared Night Court. As Feyre navigates its dark web of politics, passion, and dazzling power, a greater evil looms—and she might be key to stopping it. But only if she can harness her harrowing gifts, heal her fractured soul, and decide how she wishes to shape her future—and the future of a world cleaved in two.

With more than a million copies sold of her beloved Throne of Glass series, Sarah J. Maas's masterful storytelling brings this second book in her seductive and action-packed series to new heights.

Het verhaal algemeen:

Ik weet niet of ik deze recensie goed kan schrijven maar ik ga het wel proberen. Ja ik heb een week over dit boek gedaan, maar niet omdat ik het niet mooi vond. Dit boek was echt fantastisch, ik was een beetje bang dat het tegen zou vallen omdat ik het eerste boek zo goed vond, maar nee dit boek heeft me geen moment teleurgesteld. Dit boek was alles wat ik gehoopt had en nog een beetje meer.

Het verhaal is gewoon zo goed, dat je eigenlijk het gehele boek op het puntje van je stoel zit, nou ja bijna het gehele boek want in het begin krijg je even de tijd om jezelf weer een beetje bij te spijkeren. Weer even te bedenken wat er ook alweer in het vorige boek was gebeurd. Maar zodra je dat punt voorbij bent is het wegleggen van dit boek eigenlijk geen optie.

Ik wilde weten hoe het af zou lopen en ook weer niet, gewoon omdat dit boek zo ontzettend goed is en ik wist dat als het uit was, ik gewoon in een gat zou vallen. Dat gat is er echt geloof me en ik moet er niet aan denken dat het weer een jaar duurt voor het volgende boek verschijnt. In dit boek zijn er ook duidelijk meer sexy scenes en zie je duidelijker dat dit boek echt niet onder het Young-Adult genre valt.

De personages:

Feyre is één van mijn favoriete boekpersonages ooit. Ze is bad-ass neemt geen blad voor haar mond en is zeker geen prinsesje dat je op moet sluiten in een toren.

In dit boek leer je meer leden van de night court kennen en ik kan je vertellen dat je een heel ander beeld krijg van de night court na het lezen van dit boek. Vergeet alles wat je geleerd hebt in het eerste boek want niets is als het lijkt.

Ik vond echt elk personage goed, er waren een aantal die ik het liefst de nek om wilde draaien en dat hoorde ook bij hun karakter. Maar er zijn er ook een aantal bijgekomen die ik in mijn hart heb gesloten en die ik hopelijk terug ga zien in het volgende deel.

Ook komen de zussen van Feyre terug in dit boek en die hebben een grote verassing in petto!

De Schrijfstijl:

Laat ik maar beginnen met te zeggen dat deze vrouw haar boodschappenlijstje naar me zou kunnen sturen en ik dat nog steeds prachtig zou vinden. Ik hou gewoon van haar schrijfstijl,  de manier waarop zij personages neerzet en hoe ze de wereld eromheen bouwt. Ik was daar, ik zag voor mijn ogen het verhaal en het was prachtig!

Eindoordeel:

Ik zit er nooit op te wachten dat een jaar snel voorbij gaat, maar voor dit boek mag het jaar wel snel gaan! Want ik moet weten hoe dit afloopt!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: