Recensie Carry On van Rainbow Rowell de Nederlandse editie.

Recensie Carry On van Rainbow Rowell de Nederlandse editie.Carry On by Rainbow Rowell
Published by Van Goor on 25 april 2016
Genres: young-adult, contemporary
Pages: 536
Format: paperback
five-stars

Simon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je 's werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Is er iemand die mijn blog volgt die nog niet weet hoe groot fan ik ben van dit boek? Want ik geloof dat ik al vaak genoeg benoemd heb hoe geweldig ik dit boek vind.

Toen ik hoorde dat het boek vertaald zou worden besloot ik al meteen dat ik hem ook in het Nederlands wilde lezen. Ik was benieuwd naar de vertaling, zou ik het boek dan net zo mooi vinden? Zouden er nog steeds mooie quotes in staan?

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik het boek nog net zo fantastisch vind als de eerste keer dat ik het las. De personages zijn geweldig, de verhaallijn is super en het leest als een trein. Ook in het Nederlands werd ik helemaal in het verhaal gezogen. Ik ben sinds het lezen van Fangirl al heel nieuwsgierig naar het verhaal van Simon Snow en dit is een mooie aanvulling daarop. Om eerlijk te zijn zouden er van mij nog meer Simon Snow boeken mogen verschijnen want ik vind de wereld echt geweldig.

Ik was een beetje huiverig voor de vertaling, er staan een aantal prachtige quotes in dit boek en ik was bang dat die niet zo mooi vertaald zouden worden. Maar gelukkig zitten er ook in dit boek nog steeds een aantal prachtige quotes. Natuurlijk waren er wel een aantal verschillen en ik blijf toch vooral groot fan van de originele taal.

Hetgeen waar ik het meest tegen aanliep was de vertaling van The humdrum, dit is de slechterik in het verhaal. Het duurde gewoon echt een aantal hoofdstukken voordat ik doorhad dat De sleur dus eigenlijk The humdrum is en dat vond ik wel irritant.

Ook het gebruik van cursieve letters in plaats van vetgedrukte letters voor de spreuken vond ik niet altijd duidelijk. Vooral omdat de magie in dit boek ervanuit gaat dat “gewone” woorden een magische lading krijgen. Hierdoor is het wel belangrijk dat je meteen doorhebt wanneer het om een spreuk gaat.

Maar goed dit alles heeft niets afgedaan aan het verhaal wat nu ook weer net zo magisch en mooi was als de eerste keer dat ik het las.

De personages:

Ik vind Simon leuk, hij is een sympathiek personage dat erg likable is, maar ik hou echt van Baz! Hij is heerlijk sarcastisch, zegt gewoon waar het op staat en dat zorgt er bij mij voor dat ik hem meteen leuk vond. Waar ik de eerste keer niet wist wanneer hij zou komen in het verhaal wist ik dat nu natuurlijk wel en ik kon echt niet wachten tot hij zou verschijnen.

Zijn moment van binnenkomst zet eigenlijk ook meteen de gehele toon voor zijn karakter en dat zonder dat je echt veel over hem weet.

Ook penelope vind ik een geweldig leuk karakter, ik zou graag één van haar weinige vrienden zijn. Ze is slim en net als Baz steekt ze haar mening niet onder stoelen of banken.  Ze is een goede steun voor Simon en ik denk ook dat hij niet zo ver was gekomen zonder haar.

Agatha vond ik een minder leuk karakter, zij zou ook geen meisje zijn dat ik op zou zoeken. Maar net als alle andere karakters wordt ze wel echt goed neergezet.

De Schrijfstijl:

Ik hou van de schrijfstijl van Rainbow Rowell, ze verzint geweldige karakters, waar er altijd wel eentje van is waar je een soort van klik mee voelt.  Dit boek leest gewoon heerlijk weg en dat is mede dankzij de geweldige schrijfstijl.

Eindoordeel:

Ook in het Nederlands heeft Carry On mijn hart veroverd! Ik kan niet wachten tot het moment dat ik het boek gewoon nogmaals ga lezen en mezelf weer helemaal onderdompel in de geweldige wereld in dit boek! Dit boek moet iedereen gelezen hebben!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

25 mei 2016 at 10:40

Oehh leuk! Ben erg benieuwd naar het boek. Kreeg hem bij de celebrate books box! Maar het is zo’n dikke pil… Dat houdt me eigenlijk een beetje tegen met lezen26 mei 2016 at 20:50

Deze zat dus in de Celebrate Books Box en ik ben er best beineuwd naar… ik vond Fangirl niet echt leuk maar wie weet!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Unboxing owlcrate Mei

24 mei 2016

%d bloggers liken dit: