Recensie: The end van Charlie Higson

Recensie: The end van Charlie HigsonThe end by Charlie Higson
Series: The enemy #7
Published by Disney Hyperion on 3 november 2015
Genres: Zombies, young-adult
Pages: 454
Format: paperback

Shadowman, realizing that Saint George's army is headed toward the center of London, has raced ahead to warn the kids of the impending disaster. He knows that he has to make them understand--somehow--that they are going to have to work together. This means that Nicola and her kids at the Houses of Parliament, David and his kids at Buckingham Palace, Matt at St. Paul's, General Jordan Hordern and his troops at the Tower of London, the squatters in St. James Park, and all the kids at the Natural History Museum must unite. But will they do it in time? The book culminates in a massive pitched battle in Hyde Park. How will it play out? Who will be the winners and who the losers? One thing is certain: this series will not go out with a whimper!

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Het laatste boek uit deze geweldige serie! Ik heb er echt enorm van genoten en ik vind het ook jammer dat het nu toch echt voorbij is. Maar goed wat vond ik nou van dit laatste boek?

Deze gehele serie was één grote verassing voor mij, en hoewel ik natuurlijk wel op een bepaald eind hoopte ging ik er maar vanuit dat mijn gewenste einde niet zou komen. In dit boek komen eigenlijk alle groepen samen, ze ontmoeten elkaar om een soort van laatste gevecht te voeren met de tja zombies zijn het niet, de zieken zal ik ze maar noemen.

Het boek bouwt de spanning echt enorm goed op, je ziet wat de afgelopen tijd heeft gedaan met de personages en je ziet hoe ze daardoor gevormd zijn. De beslissingen die ze nu maken komen voort uit de dingen die ze meegemaakt hebben.

Ik wil de serie niet verpesten voor mensen die het nog willen lezen, dus ik ga niet teveel verklappen. Maar het is weer net zo gruwelijk en soms ranzig als de eerdere boeken. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat dit één van de beste eindes van een serie is.

De personages:

Zoals ik hierboven al beschreven heb zie je echt een groei in de personages, ze hebben in de loop van de boeken een hoop meegemaakt en dat heeft ze echt gevormd. Ze maken beslissingen die je niet zou snappen als je niet zou weten wat er aan vooraf is gegaan.

Het is mooi om te zien dat ze ondanks alles een ontzettende vechtlust hebben en echt hun best doen om te overleven en weer een leven op te bouwen.

Het is ontzettend tof om nu eindelijk alle overlevende personages samen te zien komen en samen te werken. Hoewel er ook wel gruwelijke dingen onder elkaar plaats vinden, beslissingen die gemaakt worden die je niet begrijpt en die er ook echt inhakken.

De Schrijfstijl:

Ik heb dit al zo vaak gezegd, maar ik vind de schrijfstijl echt geweldig, het feit dat de gruwelijkheden niet uit de weg gegaan worden en gewoon worden beschreven vind ik echt fantastisch.  Ook de manier waarop naar dit einde is toegewerkt vond ik erg goed, het voelde nergens overhaast, ik had echt het idee dat het een mooie en natuurlijk einde kreeg.

Eindoordeel:

Voor mij één van de beste eindes van een serie die ik sinds tijden gelezen heb, ik heb genoten van elk boek en het voelde echt alsof ik afscheid nam van goede vrienden toen ik het boek dichtsloeg. Als je deze serie nog niet gelezen hebt, ga het lezen nu!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wrap Up Mei

1 juni 2016

%d bloggers liken dit: