De dag dat de boekbabes in de boeksloeries veranderde.

Voor ik mijn verhaal begin, wil ik even melden dat alle foto’s ( behalve die van mij en Melissa samen en die van de hele groep ) gemaakt zijn door Daniëlle van Daniëllens boekenhoek!

Ow wat vond ik het spannend, ik was zondag dan al vroeger wakker dan de wekker. Ik stond op, besloot te gaan douchen en ach ja omdat het toch moet gebeuren nog maar wat huishoudelijke klusjes te doen. Uiteindelijk vergat ik nog bijna de helft mee te nemen natuurlijk, maar goed een beetje meer zenuwachtig dan ik al was ging ik op weg naar het station.

Zoals altijd was ik veel te vroeg en helaas was ook de ako nog niet open. Ik heb snel even wat te eten en drinken gehaald en ben toen lekker bij de starbucks gaan zitten. Daar heb ik een heerlijke frappuchino op en ben ik lekker nog even gaan lezen in Did I mention I need you. Al snel kreeg ik een berichtje van Melissa dat ze op weg was naar het station en even later besloot ik om in ieder geval vast richting de ako te lopen.

Uiteindelijk na wat heen en weer appen zag Melissa mij als eerste en na een dikke knuffel haastte we ons naar de trein. Super leuk dat ik met Melissa, Wenda, Danielle en Rika mee mocht reizen! Natuurlijk werd er druk in het Limburgs gekletst, gelukkig versta ik dat redelijk goed dus voor mij hoefde ze het echt niet aan te passen.

Na een tijdje samen in een app groep zagen Melissa en ik elkaar vandaag voor het eerst!

Al snel kwamen we station Utrecht binnen rijden en was het tijd om op zoek te gaan naar de rest van de groep. Tja en Tineke met haar rode haar valt dan natuurlijk meteen op. Feit is dat als je een aantal mensen bij elkaar zet die van boeken houden het al snel erg gezellig wordt! Want ja je hebt altijd wat om over te praten en stiekem gaat het ook heel snel over andere dingen dan alleen boeken. Eigenlijk voelde het een beetje of we elkaar echt al lang kende en met een grote groep vriendinnen hadden afgesproken. Terwijl sommigen van ons elkaar echt nog niet kende. Het grote wachten was natuurlijk op de mysterieuze Kwante, (al is ze voor de meeste van ons niet eens mysterieus meer haha ) zij is degene geweest die deze geweldige dag heeft opgezet en wat ben ik blij dat ze dat gedaan heeft. Uiteindelijk waren we compleet, waren een aantal naar de wc. geweest en was er koffie gehaald. Het was tijd om naar het park te gaan lopen….Tja altijd handig als in eerste instantie niemand weet waar je naartoe moet haha.

We begonnen aan onze tocht tot Freya zo slim was om te vragen waar we nu precies naartoe moesten, natuurlijk hadden we het haar meteen moeten vragen aangezien ze er woont. Ach ja weer wat geleerd! We kwamen langs de boekwinkel, zijn er even naar binnen gegaan maar er zaten al mensen te wachten in het park dus besloten we later nog terug te gaan. Helaas wist ook Freya niet de gehele weg, of in ieder geval namen we een verkeerde afslag in een doodlopende straat en tja konden we weer terug haha. Gelukkig was het natuurlijk prachtig weer dus niemand vond het erg!

Uitiendelijk kwamen we bij het park waar we als snel een schattig hondje spotte en dus de rest van de groep vonden. Heerlijk zo in een park, op kleedjes en tot onze grote verbazing en later afschuw, live muziek. Hartstikke leuk dat ze dat doen maar we konden elkaar amper verstaan en het koor dat als tweede optrad was ook niet echt heel erg goed……. Maar we hebben ons niet weg laten jagen en ik durf bijna wel met zekerheid te zeggen dat wij één van de opvallendste groepen in het park waren. Heerlijk om te zien hoe wij boekenwormen uit ons schulpje kruipen en helemaal los gaan met elkaar!

Het begon met heerlijke vlaai meegenomen door de Kwante herself, wat was die ontzettend lekker zeg! Al snel kwam het gesprek op bookboyfriends…. En als we daar eenmaal over beginnen zijn we niet meer te stoppen! Kwante merkte al snel op dat ze zich echt een sloerie voelde omdat ze in elk boek wel een crush had en al snel werd ons groepje omgedoopt tot de boeksloeries. Ook krijgt Melissa nog de schuld van onze lege bankrekening omdat ze ons altijd boeken probeert aan te smeren met haar enthousiasme en meestal lukt dit dan ook prima.

Ondertussen worden er heerlijk foto’s gemaakt en schrijven Maxime en Kwante ook nog in mijn vriendenboekje, want ja die had ik ook mee. We sloten het bezoek aan het park af met een groepsfoto met leuke props die Kwante mee had genomen. Geheel in het teken van Alice in Wonderland natuurlijk.

De boeksloeries bij elkaar!

We besloten terug te lopen richting het station om daar met z’n allen wat te eten, maar eerst moest er een wc. gezocht worden want het nadeel van een park: Er is geen wc! Nadat iedereen er weer klaar voor was zijn we terug gelopen naar de boekwinkel, om eventjes te snuffelen want ja we zijn nu eenmaal allemaal verslaafd aan boeken! Verassend genoeg heb ik geen enkel boek meegenomen, maar ondertussen hebben we wel heerlijk gekletst, gelachen en ik denk dat menig bezoeker aan de boekwinkel zich wel afgevraagd heeft wie die groep meiden toch was haha. Maakt niet uit want wij hadden een leuke dag!

Uiteindelijk liepen we dus terug naar het station, bij de burger king aangekomen was er een groepje dat liever iets anders ging eten, dus besloten we om voor een half uurtje op te splitsen zodat iedereen kon gaan eten. Op dat moment besefte ik me pas echt wat een onwijs leuke dag ik had gehad, maar ook dat de dag er bijna opzat en we weer naar huis zouden moeten. We spraken met een klein gedeelte af dat we dit snel nog eens moesten doen en lichten ook de rest van de groep daarover in. Er werd een idee geboren om te proberen dit in ieder geval veel vaker te doen want het was te gezellig om dat niet te doen.

Na het eten was het dan toch echt tijd voor het afscheid, sommigen van ons reisde nog eens stukje samen of moesten naar hetzelfde perron en anderen hadden een hele ander trein. Ik ging met hetzelfde groepje als die ochtend weer terug, in de trein waren we het er allemaal over eens: Dit was een te gekke dag, er zijn geen woorden voor hoe leuk we het gehad hebben! Uiteindelijk was het ook voor mij tijd om afscheid te nemen en mijn reis alleen te vervolgen.

Wat heb ik een onwijs leuke dag gehad, wat heb ik leuke en lieve meiden ontmoet en thuis op de bank miste ik ze al: De boeksloeries! Gelukkig is er de app groep nog en zijn we al druk bezig met het plannen van een nieuwe datum!!! Ik hou van jullie meiden!!!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

7 juni 2016 at 07:08

Super leuk stukje! Hihi zelfs qua vertellen lijken wij bookwurms op elkaar ? gluur maar eens bij mij ?

Ik vond het een heerlijke dag en ben blij dat we gauw iets nieuws plannen! Love you 2 ❤Danielle
7 juni 2016 at 12:02

*like! Ik zie bij jou geen like knop dus dan maar even zo haha! Leuk geschreven over een leuke dag 🙂7 juni 2016 at 16:01

Super dat die bijeenkomst zo goed is meegevallen. Maar inderdaad zoals je zelf al zei … eigenlijk kan dat moeilijk anders wanneer je een stel vrouwen bij elkaar zet die allemaal een zwak voor boeken en hun favoriete bookcrushes hebben.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: