Recensie: Falling Kingdoms van Morgan Rhodes

Recensie: Falling Kingdoms van Morgan RhodesFalling Kingdoms by Morgan Rhodes
Series: Falling Kingdoms #1
Published by Razorbill on 1 januari 2012
Genres: fantasy, young-adult
Pages: 412
Format: paperback

In the three kingdoms of Mytica, magic has long been forgotten. And while hard-won peace has reigned for centuries, a deadly unrest now simmers below the surface.

As the rulers of each kingdom grapple for power, the lives of their subjects are brutally transformed... and four key players, royals and rebels alike, find their fates forever intertwined. Cleo, Jonas, Lucia, and Magnus are caught in a dizzying world of treacherous betrayals, shocking murders, secret alliances, and even unforeseen love.

The only outcome that's certain is that kingdoms will fall. Who will emerge triumphant when all they know has collapsed?

It's the eve of war.... Choose your side.

Princess: Raised in pampered luxury, Cleo must now embark on a rough and treacherous journey into enemy territory in search of magic long thought extinct.

Rebel: Jonas, enraged at injustice, lashes out against the forces of oppression that have kept his country cruelly impoverished. To his shock, he finds himself the leader of a people's revolution centuries in the making.

Sorceress: Lucia, adopted at birth into the royal family, discovers the truth about her past—and the supernatural legacy she is destined to wield.

Heir: Bred for aggression and trained to conquer, firstborn son Magnus begins to realize that the heart can be more lethal than the sword....

Also in this series: Rebel Springs

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Wat ben ik dit boek al vaak tegengekomen op Goodreads, bij bol.com, op youtube, eigenlijk overal! En telkens dacht ik, dit boek moet ik lezen! Er staat bij voor fan van Game of Thrones en ik snap na het lezen ervan wel waarom.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven en vanuit de verschillende koninkrijken. In het begin bladerde ik wel eens terug naar het begin van het boek waar per koninkrijk de personages aan staan gegeven. Maar als snel zat ik zo in het verhaal dat ik het bijna niet meer weg kon leggen.

Het is echt een fantasy verhaal met een prachtige wereldopbouw waarbij je langzaam aan steeds meer te weten komt over de wereld waarin de karakters leven. Ik werd er echt helemaal in mee gezogen en ben enorm geschokt, gefrustreerd en blij geweest tijdens het lezen. Ja dit boek geeft je echt all te feels!

De personages:

Zoals in veel fantasy boeken zijn er wel een hoop personages, maar er zijn er drie die je echt volgt namelijk:

Prinses Cleo uit Auranos: Zij heeft eigenlijk een makkelijk leven, ze is prinses, maar niet de troonopvolgster. Het enige vervelende is dat ze met een kwal moet trouwen. Maar goed haar leven veranderd echt heel drastisch in dit boek, hoe precies vertel ik niet maar ik heb diepe respect voor haar manier van omgaan met de situatie. Ze is dan ook één van mijn favoriete karakters.

Prins Magnus uit Limeros: Tja wat kan ik daar over zeggen, in het begin was hij best sympathiek, maar gaandeweg het boek begon ik hem steeds vervelender te vinden. Ergens snap ik zijn daden wel, maar aan de andere kant ook weer niet. Maar goed ook hij maakt een hele verandering mee in dit boek.

Rebel Jonas uit Paelsia: Ja dit is mijn favoriete karakter uit dit boek! Ik vind hem echt geweldig! Zijn karakter ontwikkeling is ook gewoon heel erg goed en dat maakt zijn karakter ontzettend interessant.

Natuurlijk zijn er in alle drie de koninkrijken ongelooflijk veel andere karakters. Ze hebben allemaal hun eigen rol in het verhaal en wat ik wel mooi vind aan dit boek is dat je ondanks dat je soms denkt: Waarom zit dit karakter er in, wat voegt hij/zij toe? Je ze vaak later in het verhaal weer tegenkomt.

De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl erg fijn, ondanks dat er veel karakters en verhaallijnen zijn was het nergens echt verwarrend. Het feit dat er een lijstje met alle karakters voor in het boek staat per koninkrijk maakt het ook wel makkelijker. Het verhaal heeft best een hoog tempo en er is weinig tijd om echt even te relaxen, maar ik hou daar echt heel erg van!

Eindoordeel:

Een geweldig goed eerste boek in de serie, nu maar hopen dat boek twee even zo goed is!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

10 juni 2016 at 08:02

Ik wil dit boek echt zó graag lezen! Ik heb gisteren de Nederlandse editie nog in mijn handen gehad… maar omdat niet de hele serie vertaald is, wil ik hem toch graag in het Engels lezen.Isabelle
10 juni 2016 at 08:10

Deze staat echt hoog op m’n lijstje! Leuk dat je er zo enthousiast over ben 😀 moet er nu echt snel aan beginnen!12 juni 2016 at 06:23

Dit boek was totaal niet mijn ding en ik was best teleurgesteld na al de hype die er omheen hing. Cleo was het enige personage dat ik leuk vond en ik denk dat ik Magnus het minst vond. Het hele incest-aspect viel voor mij nogal verkeerd. Verder wil ik wel boek 2 lezen, want ik ben benieuwd maar Cleo’s verhaallijn en misschien vind ik deel 2 wel veel leuker!    annabel
    12 juni 2016 at 14:08

    Ja ik heb Game of thrones gezien en een aantal boeken gelezen, ik vond het incest verhaal ook niet echt de hoofdrol spelen en heb er zelf totaal geen last van gehad. Maar het tweede deel is echt heel goed en het lezen waard.30 januari 2017 at 16:08

HOE kan het dat ik dit boek in godsnaam nog steeds niet gekocht heb? Ugh! Het klinkt echt alsof dit een boek is wat ik ook ontzettend gaaf ga vinden. Waarom is die timeturner ketting van hermione wat ik heb niet echt? Zodat ik meer tijd had om boeken te lezen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: