Zoveel ongelezen boeken?????

 

Ken je dat, dat je voor je boekenkast staat en denkt: Ik zou echt eens moeten stoppen met het kopen van boeken, want wow ik moet er echt nog veel lezen!

Nou ik ken dat wel, ik kijk regelmatig in mijn boekenkast en denk bij mezelf dat ik echt nog teveel boeken moet lezen. Maar ik kan aan de andere kant ook niet stoppen met het aanschaffen van nieuwe boeken. Op het moment dat ik dit artikel typ zijn er alweer een aantal boeken onderweg.

137 boeken, dat is het aantal boeken in mijn kast dat ik nog moet lezen….. Wow als ik dat aantal zo zie schrik ik helemaal. Ze staan natuurlijk een beetje door elkaar, dus tenzij ik echt ga tellen heb ik er geen idee van. Ik weet alleen dat het er veel zijn.

 

Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, zoals eerst een x aantal boeken lezen en dan pas nieuwe kopen, of juist een algehele koopstop. Maar niks werkt eigenlijk. Ik werd heel ongelukkig van helemaal geen boeken kopen. En ik voelde dan ineens een enorme druk om mijn boeken zo snel mogelijk te gaan lezen om weer nieuwe boeken te kopen. Uiteindelijk liepen al deze methodes dus op niets uit.

Inmiddels heb ik me er maar bij neergelegd dat ik altijd meer boeken zal hebben dan ik ooit kan uitlezen. Ik probeer er niet teveel aan te denken, vooral niet als ik een nieuw boek bestel of koop.

Nu vraag ik me af hoe jullie dit nu doen? Hebben jullie ook zoveel ongelezen boeken? Of is het maar een klein stapeltje?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

24 juni 2016 at 07:22

Ik doe mijn best niet te veel te kopen maar toch heb ik altijd weer een flinke stapel. Ik heb nu zeker over de 150 ongelezen boeken in mijn boekenkasten beneden. Oops. Ach ja, zo heb ik in ieder geval altijd wat te lezen, toch? Soms kan ik me er druk om maken, en soms maakt het me niet uit. Al zou ik hem wel graag onder de 100 willen krijgen aan het einde van het jaar. Al zal dat niet meer gebeuren. Maar 100 klinkt beter te managen, haha.24 juni 2016 at 07:42

Ik heb serieus maar 4 ongelezen boeken in mijn kast staan, en drie op mijn eReader :’D Maarja, ik ben pas 14, dus ik heb het geld niet om meer boeken te kopen… Ik heb wel heel veel boelen op mijn TBR list staan, maar die heb ik dus lang niet allemaal in huis!24 juni 2016 at 08:18

Ik heb ook veel ongelezen boeken. Ze staan allemaal apart van mijn gelezen boeken, dus soms denk ik dat ik dit confronterend vind… Maar eigenlijk valt dit best mee. Uiteindelijk zal ik ze allemaal lezen en zal mijn TBR nog leeg zijn.. En daar heb ik me bij neergelegd (dat was vroeger wel anders).Isabelle
24 juni 2016 at 08:30

Ik heb rond de 50 ongelezen boeken in m’n kast staan. Ik heb wel het plan om dit jaar daar een deuk in te slaan maar ik moet eerlijk zeggen dat er dit jaar ook al weer behoorlijk wat boeken bij zijn gekomen en dat het redelijk gelijk is gebleven haha! Een Book buying ban zou bij mij denk ik ook niet werken maar ik probeer wel een beetje selectief te zijn. En ik wil al m’n ongelezen boeken gaan opschrijven zodat ik ze kan afstrepen, werkt vaak wel motiverend 😀24 juni 2016 at 10:32

Dit jaar heb ik besloten om veel minder boeken te kopen en me eerst te focussen op de ongelezen boeken in mijn kast. Ik begon heel aardig, maar ondertussen heb ik de bibliotheek herontdekt en krijg ik opeens behoorlijk veel recensie-exemplaren opgestuurd – zo schiet het natuurlijk niet op 😛24 juni 2016 at 11:12

Ik ben een tijdje geleden een weddenschap aangegaan waarbij ik geen boeken meer mag kopen. Mijn vriend doet hetzelfde maar dan bij games (hij deed namelijk hetzelfde als jij doet met games). Nu is het afwachten woe het eerst toegeeft en zo word mijn stapel ongelezen boeken steeds kleiner. Nu maar hopen dat hij eerder door zijn games heen is dan ik door mijn boeken…24 juni 2016 at 11:35

Ik heb op het moment maar 4 ongelezen boeken, en dat zijn boeken die ik deze week heb binnen gekregen, dus dat valt reuze mee c:
Maar ik heb helaas ook maar weinig boeken, doordat ik ook zo weinig boeken heb weet ik ook niet waar ik moet beginnen met boeken kopen, echt vervelend 🙁24 juni 2016 at 12:19

Haahahaha… heel herkenbaar, ik heb ook nog zoveel boeken te lezen. Minimaal 1 keer per maand komt er een boek in de boekenkast bij omdat ik elke maand de bookazine van Libelle koop en soms ook van Harlequin. Daarnaast komen er elke maand 10 boeken bij op mijn e-reader omdat ik lid ben van ellyschoice.nl. Daar buiten koop ik geregeld een nieuw boek omdat ik vind dat die dan niet mag ontbreken in mijn beokencollectie en dat ik die moet lezen. Ik heb me er inmiddels maar bij neergelegd.24 juni 2016 at 16:35

Ik hou van dit soort blogposts. Dan voel ik me plots minder schuldig om al die boeken die nog ongelezen op me staan te wachten vermits ik niet de enige ben. Momenteel staan er tussen de 100 à 110 ongelezen boeken op me te wachten.

Het zou uiteraard helpen wanneer ik nee zou antwoorden op de vraag ‘Wil je enkele van deze boeken recenseren?’ maar tja … meestal zijn dat boeken die me aanspreken en dan lijkt nee zeggen een beetje op liegen. 😉

Eigenlijk vind ik het ook nog steeds een geruststelling dat ik die onbekende werelden binnen handbereik heb.sara knockaert
24 juni 2016 at 16:38

Ik heb ook een hele kast met nog te lezen boeken staan. Al van kleins af aan ben ik gek op lezen. Zodra ik weet dat er een nieuw boek uitkomt van één van mijn lievelingsschrijvers bestel ik het onmiddellijk. Zelfs al heb ik nog 20 boeken in de kast staan die ik nog moet lezen. Ik ben verslaafd aan lezen.
Ondertussen heb ik minder tijd om te lezen aangezien ik zelf ook begonnen ben met schrijven. Mijn boek ‘Vlinder uit cocon’ is uitgebracht bij boekscout.nl.
Maar als ik mij echt een keer wil ontspannen, dan neem ik een boek en kruip in de zetel. Telefoon op stil en me-time genieten.

Groetjes,

Sara24 juni 2016 at 20:53

Ik heb meer ongelezen boeken dan gelezen boeken, haha. Ik koop jaarlijks meer boeken dan ik in één jaar lees haha.24 juni 2016 at 21:45

Mijn laatste nieuwe trucje is dat ik mijn nieuw aangeschafte boeken (degenen die ik dus nog moet lezen) niet in mijn boekenkasten zet, maar ze op een stapeltje leg op een tafeltje in mijn bureau. Zo houd ik een redelijk goed overzicht over hoeveel boeken ik nog te lezen heb. Wat ook enorm helpt is een boekenbudget… Je kan nu eenmaal niet meer boeken kopen dan het geld dat je ervoor hebt gereserveerd 😉25 juni 2016 at 01:47

De ongelezen boeken in mijn kast vallen wel mee, die op de e-reader zijn veel erger. Ik zag aan mijn statistieken dat ik 110 boeken had gelezen in 500 en nog wat uur. Ik denk: Och, dat schiet al goed op… Om er daarna achter te komen dat dat maar 3% van alle boeken op de e-reader is.    25 juni 2016 at 18:44

    Dit komt me zo bekend voor 😉 ! Op mijn amazon account alleen heb ik nu zo rond de !4000! boeken. Meeste natuurlijk ongelezen… Daarnaast heb ik ook nog genoeg andere ebooks op mijn computer staan die ook geduldig wachten…
    Heb met mezelf afgesproken dat ik eerst de fysieke boeken, waarvan ik er ook tig ongelezen heb, ga aanpakken en daarna de ebooks ga tackelen. Zal een langdurig proces worden want al die freebies…25 juni 2016 at 13:24

Ik herken je heel erg goed Annabel! Ik leg mezelf ook geen book buying ban op, want ik merkte dat ik daar niet gelukkiger van werd. Wel werk ik met een soort boekenbudget. Elke maan mag ik van mezelf minstens 1 en maximaal 3 nieuwe boeken kopen. Dit werkt erg goed in mijn geval. 🙂25 juni 2016 at 18:40

Ook ik heb veel ongelezen boeken. Ik dacht alleen nooit dat het er zoveel zouden zijn, totdat ik ze op een keer ging tellen en op meer dan 70 uitkwam. Wow! Omdat ik wist dat een boekenkoop ban en eerst x lezen en dan pas een nieuwe kopen niet echt veel zouden uithalen besloot ik een andere manier te proberen: transparentheid. Precies bij gaan houden hoeveel boeken ik nog ongelezen in de kast heb staan. Mijn voortgang of juist falen laat ik vervolgens elke maand op mijn blog zien.
Het heeft me er bewuster van gemaakt hoe groot het aantal ongelezen boeken is, waardoor ik merk dat ik toch eerder een ongelezen boek oppak dan dat ik een nieuwe aanschaf. Bovendien wil ik graag enige voortgang laten zien aan mijn lezers, dus ben een stuk gemotiveerder om mijn aantal ongelezen boeken te laten dalen. Dit allemaal zonder een ongelukkige ik omdat ik net dat ene leuk boek niet mag kopen vanwege mijn zelf opgelegde regels.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: