Recensie: Reboot van

Recensie: Reboot vanReboot by Amy Tintera
Series: Reboot #1
Published by Van Goor on 4 juni 2016
Genres: young-adult
Pages: 296
Format: paperback
four-half-stars

De zeventienjarige Wren Connolly werd vijf jaar geleden neergeschoten. Na 178 minuten kwam ze weer tot leven – als Reboot.

Reboots zijn ongekend sterk, snel en onkwetsbaar, maar hoe langer ze dood zijn geweest hoe minder menselijk ze terugkeren. Wren is met haar 178 minuten de dodelijkste Reboot die er is. Callum Tweeëntwintig daarentegen is nog praktisch menselijk.

Wren moet hem opleiden tot soldaat, maar Callum is langzaam, stelt te veel vragen en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. De training verloopt moeizaam, maar Callum maakt iets in haar los. Als ze in zijn buurt is, voelt ze zich menselijker dan ooit. Wren heeft nog nooit een bevel genegeerd, maar wanneer ze het bevel krijgt om Callum te elimineren besluit ze alles op alles te zetten om hem te redden.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik heb dit boek ontvangen van de uitgevrij in ruil voor een eerlijke recensie

Het moment dat ik het mailtje ontving met het persbericht voor dit boek, wist ik dat dit een boek was wat ik zou willen lezen. Het past wel in mijn straatje maar is aan de andere kant ook geheel anders dan alles wat ik lees.

Het verhaal heeft me echt geboeid, het idee dat je weer zou kunnen opstaan uit de dood en dat je menselijkheid afhankelijk is van het aantal minuten dat je dood bent is echt heel interessant. Dit boek heeft me echt verrast, ik kon het amper wegleggen en had het dan ook binnen twee dagen uit.

Als je veel YA boeken leest, komt er een moment waarop ze een beetje op elkaar beginnen te lijken, maar dit boek vond ik persoonlijk echt nog origineel. Misschien niet de gehele verhaallijn maar de basis vond ik wel origineel en verfrissend. Hetgeen wat ik altijd fijn vind aan boeken is een bad-ass vrouwelijk karakter, ik hou niet zo van de meisjes die gaan zitten wachten tot ze gered worden door een man. Dat gebeurt in die boek in ieder geval gelukkig niet.

Het feit dat een jongen ervoor zorgt dat ze zich weer menselijk gaat voelen doet hier niets aan af, het maakt haar menselijker en niet zwakker. Als het erop aankomt doet ze nog steeds wat ze moet doen om zichzelf te redden. Oké één puntje van kritiek dan? Ik zag de romance natuurlijk als van ver af aan komen. Maakte het niet minder leuk, want ik heb mezelf vaak genoeg betrapt met een glimlach op mijn gezicht als ik de gesprekken tussen Wren en Callum las.

De toevoeging van het medicijn, vond ik spannend. Ik kreeg er een beetje zombie gedachten bij. Wat ik niet erg vind aangezien ik dol ben op zombies. In boeken dan, want in real life zou ik dik in paniek raken haha.

De personages:

De belangrijkste personages uit dit boek zijn Wren en Callum. Wren is een echte reboot, ze voelt niets en handelt ook niet vanuit emoties maar vanuit verstand. Het leuke van het boek is om dit langzaam aan te zien veranderen. Ze wordt zich bewust van menselijke emoties en begint ze zelf ook te ervaren. Ik vond het erg leuk om dit te lezen en deze ontwikkeling te volgen.

Callum is echt op en top mens nog eigenlijk, hij handelt juist vanuit zijn gevoel en heeft ook last van zijn geweten als hij op opdracht wordt gestuurd. Ik vond het mooi om te zien hoe hij Wren uit haar schulp haalde en ondertussen wel meer begrip kreeg voor haar gedrag.

De Schrijfstijl:

Het verhaal is erg vlot geschreven, ik vloog echt door het boek heen en ik kon het maar met moeite wegleggen. De spanning werd goed opgebouwd en ook aan de ontwikkeling van de karakters werd genoeg tijd besteed.

Eindoordeel:

Een erg goed boek, na het einde ben ik in ieder geval ook heel benieuwd naar het tweede deel! Ik hoop dat we deze ook snel mogen lezen.

four-half-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: