Recensie: All the feels van Danika Stone

Recensie: All the feels van Danika StoneAll the feels by Danika Stone
Published by Swoon reads on 7 juni 2016
Genres: contemporary, young-adult
Pages: 336
Format: paperback

College freshman Liv is more than just a fangirl: The Starveil movies are her life… So, when her favorite character, Captain Matt Spartan, is killed off at the end of the last movie, Liv Just. Can’t. Deal.

Tired of sitting in her room sobbing, Liv decides to launch an online campaign to bring her beloved hero back to life. With the help of her best friend, Xander, actor and steampunk cosplayer extraordinaire, she creates #SpartanSurvived, a campaign to ignite the fandom. But as her online life succeeds beyond her wildest dreams, Liv is forced to balance that with the pressures of school, her mother’s disapproval, and her (mostly nonexistent and entirely traumatic) romantic life. A trip to DragonCon with Xander might be exactly what she needs to figure out what she really wants.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

De titel van dit boek laat eigenlijk al prima zien hoe je je voelt tijdens het lezen, het geeft je letterlijk All the feels. Ik zal eerlijk bekennen dat ik altijd een beetje huiverig ben voor boeken over fangirls. Want meestal worden ze niet zo best neergezet en totaal niet zoals het echt is.

Dit boek voelde echter alsof ik er een vriendin bij had, want ik vond het echt een heel gaaf boek. Ik kon het amper wegleggen en voor ik het wist was het boek uit! Wat ik altijd een probleem vind is dat Fangirls neergezet worden als een stelletje domme dozen die alleen maar kwijlend achter een bepaalde acteur of actrice aanlopen. Maar er is zoveel meer! Wat mensen vaak niet snappen is dat je ondanks dat je elkaar nog nooit gezien hebt, er echt wel vriendschappen ontstaan. Dat vind ik het mooie van een fandom, het brengt mensen bij elkaar en dat is wat dit boek perfect laat zien.

Je hoeft soms niet eens in dezelfde fandom te zitten, het is gewoon de herkenning dat je ergens een passie voor hebt zonder dat iemand het raar vind. We vinden het toch ook normaal als duizenden mensen vol overgaven meeleven met een voetbal wedstrijd? Dit boek laat eigenlijk alle kanten zien, de leuke maar ook de minder leuke en dat maakt dit voor mij een geweldig boek. Het is heerlijk luchtig, soms verdrietig maar vooral erg herkenbaar.

De personages:

Liv is zo’n personage waar ik mee bevriend zou kunnen zijn, het feit dat ze zo heerlijk op kan gaan in een fandom vind ik geweldig! Ik zou mijn leven er niet zo voor opzij zetten als zij doet maar ik kan me wel vinden in een aantal beslissingen die ze neemt. Ik vind haar een leuk personage dat een duidelijke ontwikkeling doormaakt.

Xander, ow ja ik zou zo voor hem kunnen vallen! Alleen al vanwege het feit dat hij ook in het dagelijks leven laat zien tot welke fandom hij behoort. Ik vind dat ontzettend stoer en ook nog eens een fandom waar ik achter zou kunnen staan.

De Schrijfstijl:

Dit boek leest echt als een trein, ik ben er doorheen gevlogen en kon het maar met moeite wegleggen. Het is vlot geschreven en de afwisseling met whatsapp berichtjes en tweets maken het boek echt een feestje om te lezen.

Eindoordeel:

Dit is zo’n boek dat je all the feels geeft! Ik vond het erg jammer dat het uit was want ik zou graag meer lezen over Liv en Xander!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: