Recensie: Suzy en de kwallen van Ali Benjamin

Recensie: Suzy en de kwallen van Ali BenjaminSuzy en de kwallen by Ali Benjamin
Published by Van Goor on 5 juli 2016
Genres: middle grade
Pages: 238
Format: Hardcover
five-stars

Sommige harten kloppen maar ongeveer 412 miljoen keer. Klinkt alsof het best veel is, hè? Maar dan ben je nog maar twaalf jaar.

Nadat haar voormalige beste vriendin verdrinkt, is Suzy Swanson ervan overtuigd dat dit komt dooreen zeldzame kwallenbeet.

Dingen gebeuren immers heus niet zomaar. Teruggetrokken in haar eigen stille wereld, ontwikkelt ze een plan om haar theorie te bewijzen, zelfs als het betekent dat niemand haar gelooft en ze de wereld over moet reizen in haar eentje.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Na het lezen van de beschrijving van dit boek, wist ik dat ik dit boek heel graag wilde lezen. Het is misschien geen young-adult boek maar wow wat is het mooi!

Ik vond het verhaal mooi, lief en ook wel hartverscheurend want dit verhaal is niet vrolijk. Het mooie aan dit boek vond ik dat je zowel las hoe het nu gaat met Suzy maar ook hoe haar relatie met haar beste vriendin was en hoe dit langzaam aan wat minder hecht werd.

Ik denk ook herkenbaar als vrienden van de basisschool samen naar de middelbare school gaan, rollen veranderen en je gaat je interesseren in andere dingen. Ik vond het mooi om te zien hoe dit uitgewerkt werd in dit boek .

Om eerlijk te zijn voelde dit boek behalve dan de leeftijd van de klasgenoten helemaal niet aan als een kinderboek. Het zou net zo goed een volwassen boek kunnen zijn.

De personages:

Ik vond Suzy een heel apart personage, de manier waarop zij zich stort op haar zoektocht naar de kwallen en de experts zie je niet zo vaak. Tenminste voor mijn gevoel, maar het gaf ook meteen een duidelijk beeld hoe Suzy in elkaar zit. Het lijkt me ook niet niks dat je ineens hoort dat je beste vriendin verdronken is, vooral op die leeftijd waar je al zoveel over je heen krijgt. Ik vond haar ook echt ene mooi personage, een personage waar veel liefde in zit maar die het moeilijk vind om contact te leggen met anderen.

Ook de personages om haar heen hadden allemaal een mooie bijdrage, het voelde voor mij niet als personages die maar gewoon even langs kwamen. Ze droegen allemaal iets bij aan het verhaal.

De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl ontzettend mooi, ik voelde me hierdoor echt verbonden met Suzy alsof ze het verhaal persoonlijk tegen mij aan het vertellen was. Ik vond het echt prachtig!

Eindoordeel:

Laat je niet tegenhouden door de leeftijdsindicatie die op dit boek want het is een prachtig verhaal dat je moet lezen!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

26 juli 2016 at 18:45

Ik dacht eerst dat dit niet echt iets voor mij zou zijn, maar nu ik alle positieve recensies lees ben ik toch wel heel benieuwd!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: