Geeky Friday #2

Vorige week vertelde ik jullie dat ik elke vrijdag een Geeky Friday zou gaan doen, ik vertelde toen ook dat ik deze week wat meer zou vertellen over de fandoms waar ik mezelf toe reken. Dus laten we maar snel beginnen!

Supernatural

Ik geloof dat er maar weinig mensen zijn die niet weten dat ik groot fan ben van deze serie. Ik kijk dit al zo lang, heb alles op dvd, verzamel er vanalles van en ben inmiddels al twee keer naar een speciale conventie geweest. Ik hou van deze serie, al het goede, het slechte en alles ertussen. Ja ook ik vind sommige afleveringen of soms hele seizoenen minder goed maar ik blijf trouw, waarom vraag je je misschien af. Nou ik zal het je vertellen, als fans van de show worden wij gezien als de SPN family, want zoals Bobby Singer ooit zei: Family don’t end with blood!

 

En dat is ook zo, ja er zijn onderling wel eens ruzies en onenigheid maar dat heb je in elke familie toch? Maar als je op een supernatural conventie rondloopt of een fan in het wild tegenkomt het is gewoon meteen gezellig. Onze liefde voor deze show verbind ons, met elkaar en met de acteurs. Wat ook een groot onderdeel is, is liefdadigheid en het steunen van de organisaties waar onze helden in geloven. Denk aan giswhishes waar er een wereldwijde scavenger hunt georganiseerd wordt. De meest rare opdrachten moet je uitvoeren, het brengt mensen samen en er ontstaan echte vriendschappen. Maar ook de campagne van Jared die er openlijk voor uitkomt dat hij worstelt met depressies loopt altijd erg goed. Daarnaast zijn wij als fans erg actief in het steunen van een Wayward daughters spin off met een aantal super leuke karakters uit de serie.

 

Ikzelf heb ook ontzettend leuke mensen leren kennen door de supernatural fandom en ik zou het echt voor geen goud willen missen. Daarom is dit ook wel mijn belangrijkste fandom!

 

Disney

Ja als klein meisje was ik helemaal weg van Disney films, de prinsessen, de mooie verhalen en liedjes ik was altijd weer verliefd. Mijn allereerste grote liefde? Prins Erik van de Kleine zeemeermin, tot over mijn oren verliefd was ik haha.

 

Maar nu als volwassene vind ik Disney nog steeds geweldig, om te zien hoe sommige grapjes juist voor volwassenen zijn bedoeld en hoe je samen met de kids kan genieten van al die prachtige verhalen. Mijn all time favorite is Belle en het beest, ik ben Belle. Altijd met een neus in mijn boeken, een beetje het buitenbeentje in ieder geval in de familie haha. En die bibliotheek! Daar dromen we allemaal van toch?

 

Ik vind het heerlijk als ik mijn dochters enthousiast hoor praten over een favoriet Disney figuurtje en natuurlijk zijn daar de reisjes naar Disneyland. Zonder kinderen vond ik dit al geweldig, op het moment dat ik het poortje van de kaartjescontrole doorga voel ik me weer helemaal kind worden. Serieus ik schaam me er niet voor ik wordt gewoon heel blij van Disney. Ik ging ook zonder schaamte op de foto met de figuurtjes en ja voor mijn gevoel stond ik ook echt naast iejoor of mickey mouse. Nu ben ik inmiddels mama van twee prachtige dochters en Disney is nog net zo leuk al beleef je het heel anders. Ik kan wel huilen als ik hun blije gezichtjes zie, ik heb gehuild toen mijn dochter afgelopen april als Belle verkleed was met een mooie fotoshoot erbij.

 

Het is gewoon heerlijk om die gezichtjes te zien en met ze mee te genieten, ik ga zelfs met een grote glimlach in de It’s a small world! Disney is altijd een groot onderdeel geweest van mijn kindertijd en ook mijn kinderen groeien er mee op.

Zombies

Is dat een fandom? Ik weet het niet maar ik ben fan van de schuifelend ondoden die achter je hersenen aanzitten. Ik hou er echt van, hoop natuurlijk nooit een zombie uitbraak mee te maken maar ik ben dan in ieder geval goed voorbereid door mijn research. Mijn favoriete zombies zijn toch wel de Walkers uit de walking dead. Nou ja eigenlijk vind ik die hele serie gewoon super tof! Ik kan dan ook niet wachten op het nieuwe seizoen, al moet ik tot mijn schaamte wel bekennen dat ik de comics nog niet gelezen heb ( sorry ik ga het echt nog doen). Verder vind ik een goed zombieboek ook altijd geweldig, laatst de serie van Charlie Higson echt verslonden, wat was die serie goed zeg!

 

Als ik hier over ga schrijven denk dan aan aanbevelingen van films en boeken, recensies van the walking dead enz.

Marvel films

De comics, tja ik weet niet waar ik zou moeten beginnen maar de films vind ik stuk voor stuk echt super tof! We kijken ze nog regelmatig hier want ook mijn man is fan. Zodra er een film in de bioscoop komt staan we in de rij voor kaartjes en kopen meteen de dvd’s. Ik heb hier misschien nog niet zoveel over te vertellen als de andere onderwerpen maar zo af en toe zal ook dat voorbij komen.

 

Boeken

Nou ja dit lijkt me logisch toch? Maar soms zal ik wat extra aandacht besteden aan een favoriete serie of auteur. Zoals bijvoorbeeld het event met Sarah J. Maas waar ik in oktober naartoe ga. Maar denk ook aan leuke merchandise enz. Nou ja eigenlijk spreekt dit onderwerp voor zich toch?

Heb jij ook een fandom waar je je helemaal in kan storten? Zo ja welke?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

19 augustus 2016 at 09:03

SUPERNATURALLLLL <3. Ik wil ook ooit nog naar zo'n conventie. Maar geld he.20 augustus 2016 at 21:36

We hebben echt zoveel gemeenschappelijke interesses: Supernatural, boeken, Belle, Marvel-films, … Valt het op dat ik zombies niet vermeld? Ja hé, maar daar ben ik dan weer niet zo gek van. Meer zelfs ik ben ervan overtuigd dat mijn nu al ernstige slaapproblemen alleen maar groter zullen worden wanneer ik zombie-films en series ga bekijken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

22 augustus 2016

%d bloggers liken dit: