Recensie: This savage song ( monsters of verity #1 ) van Victiora Schwab

Recensie: This savage song ( monsters of verity #1 ) van Victiora SchwabThis savage song Series: Monsters of verity
Published by Titan books on 7 juni 2016
Genres: young-adult, fantasy
Pages: 407
Format: paperback
five-stars

There’s no such thing as safe in a city at war, a city overrun with monsters. In this dark urban fantasy from author Victoria Schwab, a young woman and a young man must choose whether to become heroes or villains—and friends or enemies—with the future of their home at stake. The first of two books.

Kate Harker and August Flynn are the heirs to a divided city—a city where the violence has begun to breed actual monsters. All Kate wants is to be as ruthless as her father, who lets the monsters roam free and makes the humans pay for his protection. All August wants is to be human, as good-hearted as his own father, to play a bigger role in protecting the innocent—but he’s one of the monsters. One who can steal a soul with a simple strain of music. When the chance arises to keep an eye on Kate, who’s just been kicked out of her sixth boarding school and returned home, August jumps at it. But Kate discovers August’s secret, and after a failed assassination attempt the pair must flee for their lives.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Sinds ik A darker shade of magic heb gelezen staat Victoria Schwab hoog op mijn favoriete auteurs lijstje. Toen ik hoorde over dit boek wist ik meteen dat ik het wilde lezen. Ik had geluk want mijn boekhandel had het boek! Ik kon echt niet wachten om er aan te beginnen.

Het verhaal is zo ontzettend gaaf! Ik vond de uitwerking van de monsters echt geweldig gedaan, je hebt er echt een beeld bij. Hoewel je in eerste instantie denkt te weten wat voor monsters het zijn, heeft de schrijfster er toch een hele eigen draai aan gegeven. Vooral het liedje dat de monsters beschrijft, ik kreeg echt kippenvel toen ik het las.

Het verhaal heeft eigenlijk een constante spanningsboog, de hele tijd vraag je je af welk monster ( soms letterlijk ) zich verstopt om het hoekje. Ik vond het ook leuk om vanuit de twee verschillende personages te lezen, omdat je zo een kijkje kreeg in zowel de monsterwereld als de mensenwereld.

Het einde maakt me zo ontzettend nieuwsgierig naar de rest van deze serie! Ik had er bijna spijt van dat ik hem dus al gelezen had en niet had gewacht op deel twee haha.

De personages:

Kate is wel echt een personage waar je een beetje aan moet wennen, ze heeft soms acties waarvan je je afvraagt hoe ze erbij komt om dat te doen. Maar het is wel een heel tof personage want eerlijk gezegd zijn het die onberekenbare momenten van haar die het verhaal echt vlot laten lopen. Haar beslissingen en acties zorgen voor heel wat spannende situaties. Ze maakt ook een flinke groei door in dit boek, het meisje dat eigenlijk dacht een monster te moeten zijn om te overleven gaat de wereld heel anders zien.

August is echt een heel mooi personage, ik had meteen een soort van connectie met hem. Het feit dat hij een monster is daargelaten, denk ik dat hij één van de meest menselijke personages was in dit hele boek. Hij wil juist mens zijn en niet het monster dat hij is. Waar Kate heel chaotisch is denk hij veel meer na over wat hij gaat doen en hoe hij dit gaat aanpakken. Ook hij maakt zeker een ontwikkeling door in dit boek, maar of hij echt van zijn monster leert houden? Dat moet je zelf lezen!

De Schrijfstijl:

Ik hou van de schrijfstijl van deze auteur, het is meeslepend en je zit continue op het puntje van je stoel. Voor mijn gevoel haperde het verhaal nergens en had je ook nergens het gevoel dat er overbodige scenes in zaten.

Eindoordeel:

Ik ben heel benieuwd naar het volgende deel, want dit eerste deel was echt fantastisch!!!

 

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pokémon go tag

25 augustus 2016

%d bloggers liken dit: