Geeky Friday #3 Verslag Amsterdam Comic Con

Vorig weekend was het dan zover: Amsterdam Comic Con, ik heb hier onwijs naar uitgekeken. Maar hoe was het nu eigenlijk, was het wat ik ervan verwacht had of juist niet?

Laat ik maar beginnen met de dingen die ik toch echt wel een beetje vond tegenvallen, misschien ook te hoge verwachtingen van mijn kant omdat het een organisatie is die in meerdere landen dit soort cons organiseert. Maar wat viel er zo tegen? Nou ten eerste was er geen plattegrond en ook geen programma boekje. Het gevolg hiervan was dat je dus eerst op zoek moest naar of wel het programma via internet of op zoek naar de plaats waar de foto’s genomen werden. Maar ja zonder plattegrond was dat dan ook weer lastig te vinden. Dat waren voor mij wel de grootste struikelblokken, wat ik ook jammer vond is dat in dezelfde hal waar de Q en A’s waren ze dus ook aan het worstelen waren, en geloof me dat maakt een herrie niet normaal.

Maar al dit mocht de pret niet drukken want ik heb een leuk weekend gehad. Dit weekend begon al op vrijdag waar we aankwamen bij ons hotel, wat echt een heel mooi hotel was! En de bedden sliepen heerlijk! Dus dat was al een pluspunt. Wij zijn na het inchecken nog even naar het centrum van Amsterdam gegaan en daarna ook nog wat gegeten. Het was een heerlijke avond.

Zaterdag ging op tijd de wekker want we mochten vroeg naar binnen. Gelukkig want wow wat werd het absurd druk na 11 uur. We konden nu op ons gemak opstarten en lekker naar de Rai. Daar stond al een rij toen we aankwamen maar al snel waren we voorzien van een bandje binnen. We hebben vervolgens eerst eens de standjes verkent, lekker geshopt en natuurlijk ook al wel wat dingen gekocht. Ook waren we aanwezig bij het panel van Robert Englund, de acteur die Freddy Krueger heeft gespeeld. Nu heeft die film een speciaal plekje in mijn hart want het was mijn allereerste horror film ooit! De beste man vertelde hele verhalen en het was echt geweldig!

 

Daarna was het tijd om wat te gaan eten, maar dat viel helaas een beetje tegen. Nu eet ik ook niet zo graag als ik zwanger ben, iets met hormonen en misselijk worden dus dat maakt het ook niet makkelijker natuurlijk. Maar het eten zelf was gewoon ook niet zo lekker. Daarna waagde we ons nogmaals tussen de kraampjes, want ja het was wachten tot we onze foto hadden met James Masters! De rij daarvoor was chaos, je moest bij het kopen een groep kiezen, nee daar doen we niks mee werd ons verteld toen we in de rij gingen staan. Om dat vervolgens wel te doen. Maar goed zo’n foto moment is toch altijd wel weer leuk!

Na de foto zijn we lekker naar het hotel gegaan, waar we wat hebben gegeten en die avond gingen we naar de film. Suicide Squad want ja we waren naar comic con dus dan ook we zo’n soort film natuurlijk.

Zondag ook weer een vroege wekker, maar dat maakte niks uit we hadden echt zin in de dag. Na het ontbijt en uitchecken gingen we weer op weg naar de Rai. Als eerste natuurlijk weer langs de standjes en vervolgens kozen we ervoor om de vroege fotoshoot met Robert Englund te doen. Zo gaaf hij had zijn Freddy handschoen aan! Ik ben echt zo blij met de foto!

Daarna hebben we een beetje de tijd gedood tot het panel met James Masters en wow die man is ook al zo leuk! Ik heb echt gelachen en genoten van zijn verhalen en hij heeft ook nog voor ons gezongen.

Na het panel kwamen we bekende tegen van eerdere supernatural conventies. Dat was natuurlijk ontzettend gezellig, we zouden elkaar in ieder geval weer zien bij de fotoshoot van Natalia Tena. Ik moet eerlijk bekennen dat het best lang duurde voor we daar naartoe konden. Na de fotoshoot gingen we naar huis. De foto zelf is ook weer onwijs leuk geworden! En ik kan met een goed gevoel terug kijken op een tof weekend!

En dit waren de aankopen;

 

Een fandom armbandje
Een fandom armbandje
Deze zaten in een Supernatural verassingstas
Deze zaten in een Supernatural verassingstas
Een Sally mok
Een Sally mok
Captain Hook, Harley Quinn en The joker funko's!
Captain Hook, Harley Quinn en The joker funko’s!
Mijn Suicide Squad fandom shirts!
Mijn Suicide Squad fandom shirts!

Was jij er ook? Zo ja wat vond je er van?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

3 september 2016 at 11:42

Oeh, ik zag helaas geen Harley Funko meer, anders had ik die misschien nog mee naar huis genomen… Ik had ook te hoge verwachtingen van de conventie, maar eens moet de eerste keer zijn. Hopelijk neemt de organisatie de feedback mee voor de volgende conventies, want het kan nog heel leuk gaan worden!4 september 2016 at 15:10

Ik vind het echt super dat jullie er een heel weekend van hebben gemaakt. Gezellig samen uit eten, naar de cinema, twee dagen rondslenteren op Comic Con.Het klinkt echt als een fantastische ervaring.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: