Zwanger en leesdip

Nee wees maar niet bang ik ga er niet ineens een mama blog van maken. Maar ik wil gewoon graag mijn ervaring met mijn leesdip delen, want deze leesdip heb ik echt te danken aan mijn zwangerschap. Ik ben in het begin van mijn zwangerschap gewoon standaard ziek, en dan niet een beetje in de ochtend maar gewoon de hele dag, na elke maaltijd . Wat betekend dat je gewoon weinig energie overhoud en dan ook nog twee jonge kinderen erbij……

Mijn zin voor lezen is dus ver beneden het nulpunt. Normaal weet ik, laat het maar even het komt wel weer, maar nu kan ik het moeilijk loslaten. Ik wil gewoon zo graag weer genieten van een boek! Als deze post verschijnt ben ik ook in het bezit van het nieuwste boek van Sarah J. Maas en de meeste weten wel dat ik ontzettend fan ben van haar. Ik hoop dus dat ik terwijl jij dit leest ik met mijn neus in dat boek zit! Maar ik heb er jammer genoeg wel een beetje een hard hoofd in.

Ik weet ergens wel dat zodra de misselijkheid zakt en ik weer wat meer energie krijg het lezen ook weer super goed gaat. Maar ja het blijft toch een beetje moeilijk loslaten kan ik je vertellen. Maar goed wat doe ik dan wel om zo af en toe even te ontspannen? Nou dat zal ik vertellen.

Ik kijk films en series, ik heb de afgelopen weken ontzettend veel series op netflix gekeken en eerlijk is eerlijk ik heb er ook echt van genoten. Heerlijk om even helemaal nergens mee bezig te zijn en gewoon op de bank te ploffen. Daarnaast kijk ik ook meer films, vaak we op tv. zoals gisteravond, heb ik heerlijk The avengers gekeken, want ja een film met een hoop knappe kerels en actie is altijd goed voor de hormonen ;)!

Ik kan uren browsen op internet, zwangerschapspagina’s, blogs en al die leuke spulletjes, ja het houd me allemaal bezig. Als het maar met baby’s te maken heeft haha. Dat is ook het enige waarvan ik uit ervaring weet dat het niet minder wordt. Zelfs niet als de kleine er is!

Voor de rest probeer ik af en toe te lezen maar ook veel rust te pakken. Door op de bank in slaap te vallen als mijn man thuiskomt bijvoorbeeld haha. Maar goed hopelijk is de dip echt weer snel voorbij en ga ik mezelf weer wat beter voelen!

Herken je dat, dat je door bepaalde omstandigheden een leesdip hebt? Bijvoorbeeld door ziek zijn?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

7 september 2016 at 11:14

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Hopelijk gaat de misselijkheid snel weg!

Ik herken het gevoel erg. Dat had ik ook tijdens mijn eerste semester, en niet alleen vanwege de misselijkheid, maar ook het zwanger zijn op zich. Eerste kindje enzo. Nu hij er is heb Ik het weer, geen boek kunnen oppakken, maar dat word vast beter.

Ik heb het ook erg sterk gehad toen ik in de ziektewet zat. Toen het beter ging, ging ik ook gelijk meer lezen.11 september 2016 at 15:00

Ik herken het ook. Niet door zwangerschap maar door mijn gezondheidsproblemen. Op sommige dagen heb ik gewoon zoveel last dat ik me zelfs niet op het lezen kan concentreren en dat vind ik heel rottig vermits lezen doorgaans net een manier is om aan die pijnklachten te ontsnappen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Even een pas op de plaats

8 september 2016

%d bloggers liken dit: