Recensie: Het vuur van Louise van Judith Eiselin

Recensie: Het vuur van Louise van Judith EiselinHet vuur van Louise by Judith Eiselin
Series: De sterren van morgen
Published by Uitgeverij Brandt on 10 september 2016
Pages: 125
Format: Hardcover

Louise is verliefd, en niet zomaar een beetje. Enorm, ontiegelijk, onontkoombaar verliefd. Voor eeuwig en altijd - denkt ze zelf. Maar haar ouders vinden dat ze overdrijft. Ze mag wel wat afkoelen, zeggen ze. Samen met haar tweelingbroer wordt Louise naar een nieuwe school gestuurd. Een kostschool, helemaal in Engeland!

Mortimer Mansion is een school voor bijzonder onderwijs, met vreemde vakken, vies eten, jolige rondedansen en een heel nieuwe klas. Zou Louise er ooit kunnen wennen? Er zijn in ieder geval erg leuke paarden bij de school en... wie weet ook wel leuke jongens.

Deze recensie is een beetje anders als wat je gewend bent van mij, dit komt omdat de blogtour ook apart is. Ik werd via e-mail benaderd door uitgeverij Brandt voor deze blogtour en hoewel ik eerst twijfelde heb ik toch besloten om mee te doen. Samen met drie andere meiden, we overlegde over wie welk boek zou lezen en uiteindelijk kreeg ik het boek Het vuur van Louise toegestuurd. Wat ik heel leuk vond was dat er een kaartje van mijn karakter bij zat, maar ik schrok wel een beetje van het feit dat dit boek zo dun was. Het zijn vier boeken die zich elk afspelen in hetzelfde jaar en op dezelfde kostschool maar telkens dus vanuit een ander perspectief. Wat vond ik van het boek? Dat lees je nu!

Ik vond het boek eigenlijk een beetje tegenvallen, het begin is goed te volgen omdat dit de aankomst op de school is, maar daarna lijken alle gebeurtenissen een beetje random. Als je alle boeken leest weet je waarschijnlijk precies wat er gebeurt maar ik miste dit echt in dit verhaal. Het voelde alsof ik een film zat te kijken en eigenlijk driekwart van de film miste. Ondanks dat het maar een heel dun boekje is had ik zelfs een beetje moeite om er doorheen te komen. Puur omdat ik maar niet in het verhaal kwam, ik vond Louise ook erg oppervlakkig blijven, dit komt waarschijnlijk ook omdat het boek zo dun is maar hierdoor kreeg ik geen echte connectie met haar.

Ik wil uitgeverij Brandt bedanken voor het opsturen van het boek in ruil voor een eerlijke recensie

Helaas was ik dus niet zo enthousiast over dit boek, maar ik ben heel benieuwd naar wat Jaike van haar boek vond, zij las de tranen van Saar en morgen zal haar recensie online komen dus zeker niet vergeten bij haar te kijken!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

26 september 2016

It's Halloweeeeeeeeen!!!!

1 oktober 2016

%d bloggers liken dit: