Recensie De Graces van Laure Eve

Recensie De Graces van Laure EveDe Graces by Laure Eve
Series: De graces #1
Published by Van Goor on september 2016
Genres: young-adult, fantasy
Pages: 272
Format: paperback
five-stars

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace.

Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.
Beklemmend en mysterieus: De Graces laat je niet meer los!

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Al vanaf de aankondiging was ik ontzettend nieuwsgierig naar het boek, ik hou wel van boeken over heksen en heb er eigenlijk nog maar weinig gevonden. Dus ik was meteen enthousiast, wat het gevaar daarvan is natuurlijk dat je teleurgesteld gaat worden, dus met dit in mijn achterhoofd begon ik aan het boek.

Ik hoefde me eigenlijk geen zorgen te maken over dat laatste want ik heb me heerlijk vermaakt met dit boek. Ik had een enorme lees dip voor ik aan dit boek begon maar dat heeft dit boek echt opgelost voor mij. Ik kon het amper wegleggen omdat ik het zo graag wilde lezen.

Het verhaal lijkt in het begin een beetje op de film The craft, dit wordt later minder maar dat was wel het eerste wat in mij op kwam toen ik dit boek las. Gelukkig vind ik The craft echt een super film dus het stoorde me niet.

Waar het ook wel wat van weg heeft is We were liars, want je ontrafelt ook echt een soort mysterie en komt erachter wat er nu precies gebeurd is. Ik hou wel van dit soort mysterieuze boeken, ze zetten je aan het denken en het zorgt er ook voor dat je wil blijven lezen. Ik vond het verhaal goed in elkaar zitten en ook echt spannend van het begin tot het einde.

De personages:

Ook de personages waren heel veelzijdig en kleurrijk, ik wilde de hele tijd zelf ontrafelen hoe iedereen in elkaar zat en wie welke rol speelde in het verhaal. Ik vond de personages mooi neergezet omdat je ze niet meteen door hebt. Je denkt te weten hoe het zit maar dan is het toch weer anders.

Ik vond natuurlijk ook vooral de familie Grace heel erg interessant, ze zijn zo mysterieus maar ook River is eigenlijk een groot mysterie. Je weet ook niet precies wat er gebeurd is, waar is haar vader? Ook haar moeder is erg afwezig in de opvoeding.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl vind ik dus echt heerlijk! Ik ben echt verliefd geworden op haar manier van schrijven. Gewoon omdat het je vanaf het eerste hoofdstuk meteen pakt. Je zit meteen in het mysterie en je wil meteen weten hoe het verder gaat. Ik hou er van als een boek je al vanaf het begin meteen pakt.

Eindoordeel:

Een geweldig leuk boek, ik kan eigenlijk niet wachten op het volgende deel! Gelukkig is Laure Eve op twitter en Facebook net zo leuk dus tot die tijd volg ik haar op de voet op social media om toch te genieten van haar schrijfsels.

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

5 oktober 2016 at 05:45

Ik vond dit ook echt een heerlijk boek. Ik hou wel van dat mysterieuze sfeertje.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: