Aanbevelingen: Boeken over zombies

Oké tijd voor een kleine bekentenis: Ik ben echt gek op zombies! Ik hou van de ondoden die een beetje rondschuifelen op zoek naar een nieuw maaltje. Zou ik een zombie appocalypse mee willen maken?? Hell no! haha. Ik zou het niet lang uithouden denk ik. Maar er over lezen en er naar kijken, ja daar kan je me wel blij mee maken! Vrijdag deel ik met jullie mijn favoriete series en films maar vandaag deel ik met jullie mijn favoriete zombie boeken.

Ten eerste wil ik een boek in het zonnetje zetten waar je niet veel over hoort tenminste niet hier in Nederland. Nou ja boek het is eigenlijk een serie maar deel twee en drie moet ik zelf ook nog lezen. Het gaat hier over het boek Feed van Mira Grant wat het eerste deel is in de Newsflesh serie. Ik hou echt van dit boek het heeft zombies, de term Killing your darlings komt er echt wel in voor en er zit veel spanning in. Maar waar gaat het dan over? Het gaat over een groepje vloggers die één van de presidentskandidaten mag volgen voor de verkiezingen. Ja je leest het goed ook tijdens de zombie invasie gaat dit gewoon door. Onderweg komen ze natuurlijk van alles tegen en dan vooral zombies. Dit boek is echt een aanrader!!!!

Dan wil ik verder gaan met Plague Town van Dana Fredsti  ook hier de het eerste deel van gelezen, het gaat over een groepje mensen die immuun zijn voor de beten van zombies. Zij worden opgeleid tot echte zombiejagers en proberen het stadje waar ze wonen weer veilig te maken. Wat dit boek ontzettend gaaf maakt is dat je ook stukjes leest vanuit de zombies, meestal mensen die bijna dood zijn en wakker worden als zombies met een enorme honger. Ik vond het in ieder geval erg goed en hoop ook snel deze serie verder te gaan lezen.

Dan een zombie boek dat zich voor een gedeelte afspeelt in mijn favoriete stad Londen namelijk Zombie Britannica van Thomas Emson. Dit boek ben ik ooit per toeval tegengekomen en wat ben ik blij dat ik hem opgepakt heb en ben gaan lezen! Het verhaal begint echt bij het begin van de uitbraak en volgt verschillende mensen en groepjes mensen die proberen te overleven. Het is wel een boek waar alles in zijn geheel beschreven wordt en daar moet je dus wel tegen kunnen! Maar als je niet terugdeinst voor een wat darmen en bloed dan is dit echt een aanrader!

Ben je op zoek naar iets romantischer met zombies dan kan ik Dearly departed van Lia Habel aanraden, nu moet ik een beetje graven want het is al even geleden dat ik dit boek gelezen heb. Maar het speelt zich af in de toekomst in New Victoria, waar we het verhaal volgen van Norah die bijna gekidnapt wordt door een leger zombies. Uiteindelijk komt ze bij een legerbasis van ondoden terecht en wordt ze verliefd op één daarvan. Maar vergis je niet dit is geen zoetsappig verhaaltje maar zit ook echt bomvol actie!

Ook Warm Bodies van Isaac Marion vind ik echt een aanrader, ik heb heerlijk genoten van dit boek over een zombie die eigenlijk nog te menselijk is. Zijn er mensen die de film nog niet gezien hebben? Ik vind het in ieder geval echt een aanrader!

 

En als laatste een serie waar ik niet onderuit kan, gewoon omdat alle zes de boeken bijna achter elkaar verslonden heb: The enemy serie van Charlie Higson. De wezens worden niet echt als zombies bestempeld maar geloof me ze hebben er een hoop van weg. Het is echt een fantastische serie die zich geheel in Londen afspeelt. Het zit zo vol met actie dat je de boeken nauwelijks weg kan leggen. Het zijn echt ontzettende aanraders!

Natuurlijk zijn er nog veel meer super toffe zombie boeken maar ja ik kan ze niet allemaal benoemen helaas. Lees jij graag over zombies? Heb je nog aanraders of staan er misschien boeken in dit lijstje die jou nieuwsgierig hebben gemaakt?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

9 oktober 2016 at 19:06

Wat een fijne leestips! Sinds ik The Forest of Hands and Teeth las ben ik ook fan van zombies 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: