Recensie: Mary: The summoning van Hillary Monahan

Recensie: Mary: The summoning van Hillary MonahanMary: The summoning by Hillary Monahan
Series: Bloody Mary #1
Published by Disney Hyperion on 2 september 2014
Genres: young-adult, Horror
Pages: 245
Format: paperback
four-half-stars

There is a right way and a wrong way to summon her.

Jess had done the research. Success requires precision: a dark room, a mirror, a candle, salt, and four teenage girls. Each of them--Jess, Shauna, Kitty, and Anna--must link hands, follow the rules . . . and never let go.

A thrilling fear spins around the room the first time Jess calls her name: "Bloody Mary. Bloody Mary. BLOODY MARY." A ripple of terror follows when a shadowy silhouette emerges through the fog, a specter trapped behind the mirror.

Once is not enough, though--at least not for Jess. Mary is called again. And again. But when their summoning circle is broken, Bloody Mary slips through the glass with a taste for revenge on her lips. As the girls struggle to escape Mary's wrath, loyalties are questioned, friendships are torn apart, and lives are forever altered.

A haunting trail of clues leads Shauna on a desperate search to uncover the legacy of Mary Worth. What she finds will change everything, but will it be enough to stop Mary--and Jess--before it's too late?

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik zal alvast bekennen dat er één urban legend is waar ik altijd echt rillingen van over mijn rug krijg en dat is Bloody Mary, dus toen ik dit boek zag, wist ik dat het moest gaan lezen in de Halloween maand. Ik kan vertellen dat ik daar geen spijt van heb, of misschien wel want in de spiegel kijken dat durfde ik de eerste dagen na het lezen van dit boek echt even niet meer. Net als in het donker naar de wc. gaan haha.

Het verhaal begint eigenlijk met de summoning, maar verteld daarna ook het verhaal over de fascinatie voor Mary van één van de personages. Eigenlijk is het vanaf het eerste hoofdstuk al meteen spannend en daar hoopte ik eigenlijk ook een beetje op. Een boek dat me vanaf de eerste regel meteen zou pakken.

Het verhaal is echt een horror verhaal, het is niet voor mensen met een zwak hart of mensen die niet tegen een beetje spanning of bloed kunnen want dan kun je dit boek beter laten liggen. Wat ik vooral heel goed vond was dat je je geen moment echt veilig voelde in dit boek, Mary kon echt elk moment opduiken en dat maakte het gewoon super eng.

Het verhaal bouwt goed op en het is ook geweldig om te zien hoe het verhaal van Mary tot stand komt, wie is ze nu precies en wat wil ze nou eigenlijk? Waarom is zij bloody mary geworden? Hoe het nu precies zit weet ik nog niet, want natuurlijk is er nog een tweede deel haha.

De personages:

De personages zijn wel echt typische tieners, met typische tiener problemen. Ze zijn verliefd, gedumpt, roddelen over anderen en gaan naar school. Maar het was niet dat ik me daar aan stoorde. Je komt gaande weg meer te weten over het meisje dat heeft voorgesteld om Bloody Mary op te roepen en dat is ook wel heel tof. Want waarom zou je in hemelsnaam zoiets doen?

Shauna vind ik ook echt een geweldig personage, je ziet echt hoe ze steeds verder afglijd in haar angst om van Bloody Mary af te komen.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl van dit boek is echt heerlijk, je vliegt echt door het boek heen, ik kon het met moeite wegleggen en het einde van vele hoofdstukken deed mij vrezen voor het volgende hoofdstuk.

Eindoordeel:

Ik vond het echt een geweldig goed boek, zeker de moeite waard om te lezen en zeker rond de tijd van Halloween. Bedenk wel dat je nooit meer hetzelfde in de spiegel zal kijken, zie ik daar nu iets vanuit mijn ooghoek? Ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat deel twee ook besteld is!

four-half-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: